Đorđević: Veleizdajnik Vučić da prestane da se prenemaže i PRIZNA DA JE PREDAO ENERGETIKU NA SEVERU KIM!

Đorđević: Veleizdajnik Vučić da prestane da se prenemaže i PRIZNA DA JE PREDAO ENERGETIKU NA SEVERU KIM!

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se „okane laži, optužbi, medijskih igrarija i prenemaganja po televizijama“ i da prizna „srpskoj javnosti, a pre svega Srbima na Kosovu i Metohiji, šta će se od 14. decembra desiti sa sistemom distribucije električne energije na severu Kosova“.

„Veleizdajnik Vučić neka jednom u životu prestane da bude kukavica i neka prizna šta je to potpisao i predao“, rekao je Đorđević. On je dodao da, za dva dana otkad je pokret Oslobođenje objavio ovu vest, „osim ličnih napada i praznih priča da snabdevanje strujom neće biti ugroženo, nijedna institucija nije demantovala činjenice o predaji sistema Albancima“.

On je podsetio da su mediji objavili da od 14. decembra sistem prelazi u ruke prištinskog preduzeća KOSTT, te da Srbija od tog datuma više neće snabdevati srpska domaćinstva električnom energijom. Prema njegovim rečima, Elektromreža Srbije je još pre dva meseca obavestila zaposlene u trafo centru Valač da se izjasne da li žele da pređu pod okrilje albanskog preduzeća.

„Pokretu Oslobođenje se u međuvremenu javilo više radnika ovog preduzeća sa severa Kosova koji su nam potvrdili da sistem više neće pripadati Srbiji. Neki od njih se već pripremaju za iseljenje iz južne srpske pokrajine. Vučić je direktan saučesnik u procesu čišćenja Srba sa Kosova“.

Lider Oslobođenja je takođe upitao „šta radi ministarka energetike Zorana Mihajlović, da li ima vremena da se bavi energetikom na Kosovu i Metohiji, u pauzi promovisanja projekata rudarskog koncerna Rio Tinto i drugih prljavih investitora koji će ostaviti uništenu životnu sredinu i pustoš po Srbiji. Da li je svesna da ovim postaje direktan saučesnik u izdaji Kosova“.

„Pre svega zarad Srba na Kosovu, a zatim zarad suvereniteta i bezbednosti Srbije, oni moraju da priznaju šta će se desiti 14. decembra i kakve će to posledice imati“, rekao je on i dodao da je Srbiji „dosta laži i rasprodaje“:

„Šta je sledeće što će veleizdajnik Vučić predati Albancima u svojim trgovinama? Svima u Srbiji je jasno, on je doveden da korak po korak ostvari nezavisnost Kosova i na tome radi bolje nego bilo koji albanski lobista. Srbima je dosta toga. Vučić će za svoju izdaju odgovarati, a pokret Oslobođenje će nakon smene vlasti poništiti sve potpisano sa zločincima Haradinajem i Tačijem“, zaključio je Mlađan Đorđević.

Politikon, Foto: Beta, Pokret Oslobođenje, Politikon

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
naxis605
1 godina pre

Hajde da ga cujemo 14.12. bice interesantno njegovo i krticevo obrazlozenje