Đorđević: Vučić da se ne skriva iza svojih pijuna koji su ga i sami nazivali IZDAJNIKOM

Đorđević: Vučić da se ne skriva iza svojih pijuna koji su ga i sami nazivali IZDAJNIKOM

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ponovo se oštro oglasio u vezi sa kontroverzom oko preuzimanja sistema snabdevanja električnom energijom na severu Kosova i Metohije od strane prištinskih vlasti, dogovorenog za 14. decembar.

Đorđević je pozvao predsednika Republike Aleksandra Vučića da „prestane da se skriva iza svojih poslušnika“ i da „izađe otvoreno pred narod i prizna da se odrekao još jednog ogromnog dela prisustva i suvereniteta države Srbije na Kosovu“. On je dodao da je Vučić aktom predaje energetskog sistema „počinio još jednu u neprekidnom nizu izdaja Kosova koje čini od Briselskog sporazuma 2013. godine“, kao i da je „dodatno otežao situaciju preostalim Srbima na severu pokrajine, koji se nalaze između čekića i nakovnja – neprijateljske vlasti u Prištini i Vučićevog izdajničkog režima u Beogradu“.

Printscreen/ RT

Lider Oslobođenja se osvrnuo na izjave funkcionera SNS, koje je okarakterisao kao „medijske napade“:

„Umesto da Vučić sam izađe pred narod, on se skriva i šalje svoje pijune da govore o ovoj temi i da napadaju mene jer sam se drznuo da iznesem javno njihovu izdaju i predaju energetskog sistema Albancima. Tako se na primer javlja Ljubomir Marić, bivši ministar u prištinskoj vladi, koji je iz Tačijevog budžeta primao platu i direktno gazio Ustav Srbije – a za svoje učešće u izdaji je sada dobio mesto poslanika u Narodnoj skupštini. Više puta se oglasio i Petar Petković, bivši portparol Vojislava Koštunice koji je pre par godina Vučića nazivao izdajnikom, a sada mu ljubi skute“.

Đorđević je objasnio da se „Vučić skriva iza fraze da snabdevanje strujom na severu Kosova neće biti ugroženo. Oni su predali energetiku albanskom preduzeću. To znači da srpsko preduzeće neće vršiti distribuciju i što je najvažnije, da naplata i isključenja prelaze u ruke Albanaca. Priština će arbitrarno odlučivati da li da isključi srpska domaćinstva, škole, crkve i domove zdravlja – a oni tvrde da snabdevanje neće biti ugroženo.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar