Đorđević: Vučić najavljuje VOJNU AKCIJU u tabloidnoj emisiji na Pinku! Profesionalci u Generalštabu čupaju kose zbog toga

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je danas poslednje javne nastupe Aleksandra Vučića, nazvavši ga „neozbiljnim“.

„Kako drugačije označiti nekoga ko najavljuje vojnu akciju u emisiji tabloidnog tipa na Televiziji Pink“, osvrnuo se Đorđević na Vučićevo gostovanje u emisiji „Hit tvit“ i dodao da „profesionalci u Generalštabu i Ministarstvu spoljnih poslova sigurno čupaju kose zbog toga“.

Đorđević je dodao da je potpuno legitimno štititi interese Srba u drugim zemljama, ali da se, kako je rekao, „to ne radi na televiziji“. Prema njegovim rečima, naprednjaci ni posle devet godina nisu shvatili kako se vodi spoljna i regionalna politika.

„Podsetiću na period kada sam imao čast da budem sekretar državnog Saveta za Srbe u regionu, tada je politika sprovođena pametno i bez udaranja u daire, a institucije koje smo uspostavili su danas temelj opstanka Srba u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji“, kaže lider Oslobođenja.

On je objasnio da su veze sa Srbima u regionu tada građene bez obzira na političku orijentaciju.

„SNS danas zahteva da svi zauzmu njihovu liniju i da budu poslušnici, po principu Srpske liste. Tako je sa Dodikom, tako je sa Demokratskim frontom u Crnoj Gori, tako je i u Makedoniji“, rekao je Đorđević.

On je ocenio da Vučića „nije briga za nacionalni interes i zaštitu Srba“, već isključivo za marketing i stranački rejting.

Predsednik pokreta Oslobođenje takođe se osvrnuo na najnoviji izveštaj hrvatskih obaveštajnih službi, u kome se politika „Srpskog sveta“ označava kao bezbednosni rizik.

„Od toga su uspeli da naprave Memorandum SANU 2 – nešto što će neprijateljima Srbije biti alibi za rad protiv naše zemlje i diskriminaciju Srba u svojim državama“, ističe Đorđević.

Prema njegovim rečima, to je takođe rezultat nepromišljenog postupanja naprednjaka, koji „ne umeju tiho i strateški da sprovode nacionalne interese“.

„Devedesetih su se radikali dernjali po mitinzima, a sada se preobučeni u naprednjake dernjaju na Pinku, Hepiju i tabloidima. Tada su pokrivali pljačku, a sada ovom drekom pokrivaju izdaju, pljačku i Ritopek“, zaključuje Mlađan Đorđević, aludirajući na zločine Belivukovog klana.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar