ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ PREGOVARA MIMO ZAKONA I USTAVA

ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ PREGOVARA MIMO ZAKONA I USTAVA
Foto: Pokret Oslobođenje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je u saopštenju medijima obraćanje Aleksandra Vučića iz Brisela pred današnju novu rundu pregovora sa Prištinom, nazvavši ga „još jednim pokušajem anesteziranja nacije“ pred, kako je rekao, „novu rundu izdaje“.

Đorđević je posebno reagovao na Vučićevu izjavu da je „protiv zamrznutog konflikta“, te da bi bilo neodgovorno da „svojoj deci ostavljamo problem Kosova“.

„Kinezi svojoj deci ostavljaju problem Tajvana, Grci svojoj deci ostavljaju Kipar, Španci Kataloniju. Ne vidim da je iko od njih neodgovoran, niti vidim da iko svoj problem rešava priznanjem ilegalno otcepljenog dela teritorije“, istakao je lider Oslobođenja.
On je doveo u pitanje ovlašćenje predsednika Vučića da pregovara sa u Briselu.

„Vučić pregovara mimo zakona i Ustava: bez odobrenja vlade i parlamenta, bez izveštavanja Narodne skupštine, bez usvojene pregovaračke platforme. On pregovara da bi sebi produžio vlast pred svojim zapadnim sponzorima“, kaže Đorđević.

On ocenjuje da su celi pregovori „farsa“, jer pregovaraju „neovlašćeni predstavnik Beograda“ i ilegalne institucije jedne lažne države, te kaže da „ništa potpisano ne treba da obavezuje Srbiju“.

„Kada ova zemlja bude imala patriotsku vlast, biće poništeni svi sporazumi koje je ovaj izdajnički režim potpisao sa Albancima. Pregovori će biti vraćeni na tehnički nivo i baviće se olakšavanjem svakodnevnog života Srba i Albanaca, a ne priznavanjem tzv. Kosova“, kaže Mlađan Đorđević.

Predsednik Oslobođenja je takođe ukazao da je apsurdna Vučićeva tvrdnja da „neće predati trafostanicu Valač Albancima“, kada je on, prema njegovim rečima, još u decembru prošle godine predao celokupni elektroenergetski sistem na severu Kosova i Metohije albanskoj kompaniji KOSTT, koja vodi integrisanu elektromrežu Albanije i Kosova.

„Pričao je da neće dati Gazivode, pa ih je dao. Pričao je da neće dati Valač, pa ga je dao“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar