Đorđević: Vučić rehabilituje Belivukov klan, produžetak Jajinačkog klana, kojim rukovode braća Vučić

Đorđević: Vučić rehabilituje Belivukov klan, produžetak Jajinačkog klana, kojim rukovode braća Vučić
Foto: Printscreen/ Nova.rs, Pokret Oslobođenje
Izvor:
Politički.rs

 VUČIĆ REHABILITUJE BELIVUKOV KLAN

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević upozorio je danas da je na sceni „rehabilitacija Belivukovog klana“ kojom upravlja direktno kabinet Aleksandra Vučića.

Đorđević je izjavio da je javnost pre samo tri meseca slušala priče o „najsurovijoj kriminalnoj organizaciji u istoriji, koja se sprema da preuzme vlast“, a da su danas njihovi članovi i povezani ljudi i dalje na pozicijama.

„Uhapšeni Goran Papić pere svoju biografiju učestvujući u emisijama sa poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem koji je ujedno član Visokog saveta sudstva, Dijana Hrkalović pući usne na novom sponzorisanom instagram profilu, Nebojša Stefanović je i dalje ministar, kriminalci se van očiju javnosti puštaju iz pritvora“, objašnjava lider Oslobođenja.

On je ukazao da niko iz policije, politike i službi bezbednosti nije saslušan u vezi zločina tzv. Belivukovog klana.

„To se posebno odnosi na generalnog sekretara vlade Novaka Nedića, koji se u više izveštaja i svedočenja označava kao veza vlasti i kriminalnog podzemlja“, naglašava Đorđević.

Iz pokreta Oslobođenje kažu da se sada potvrđuje ono što je javnost i sumnjala – da je Belivukov klan napravio Aleksandar Vučić za svoje potrebe.

„On ih sada pušta na slobodu. Oni su samo produžetak Jajinačkog klana kojim rukovode braća Vučić“, optužuje predsednik ovog pokreta.

Đorđević podseća da je ovaj klan je odgovoran za ubistvo ili nestanak najmanje dvadeset ljudi, a prema njegovim rečima, „radilo se o uklanjanju svedoka prljavih radnji i veza politike i kriminala, kao i o čistim političkim ubistvima – uklanjanju protivnika koji su na tribinama skandirali protiv lidera SNS“.

„Uostalom, majka jednog od ubijenih mladića je tvrdila da je on imao kontakte sa Danilom Vučićem. Tako se dete Danilo, kako ga Aleksandar Vučić naziva, ponovo našlo u vezi sa još jednim pripadnikom neke od kriminalnih grupa koje haraju Srbijom“, optužuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar