18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević: Vučićev sastanak sa Šmitom je ustupak Merkelovoj, glavnom promoteru nezavisnosti Kosova i ukidanju Republike Srpske

Foto; Pokret Oslobođenje, Wikipedia

SASTANKOM SA ŠMITOM, VUČIĆ RADI PROTIV INTERESA REPUBLIKE SRPSKE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se povodom sastanka Aleksandra Vučića i novog Visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita, koji se održao danas u Beogradu.

„Dok pompezno najavljuje Dan srpskog jedinstva, Vučić prima nemačkog političara kog Republika Srpska ne priznaje za Visokog predstavnika jer je izabran ilegalno, bez redovne procedure i odobrenja Saveta bezbednosti UN“, kaže Đorđević.

On je podsetio da se Šmitovom imenovanju protivi zvanična Republika Srpska, a da ga ne priznaje ni Rusija, te upitao da li će ovaj Vučićev potez dovesti do pogoršanja odnosa dve zemlje.

„Kao ustupak Angeli Merkel, koja je glavni promoter nezavisnog Kosova i ukidanja Republike Srpske, a koja odlazi u penziju za deset dana, Vučić prodaje i Republiku Srpsku i Rusiju“, ističe predsednik Oslobođenja.

„Naš pokret već dugo upozorava da će posle Kosova i Metohije na agendu doći Republika Srpska, i da je Vučić spreman da proda sve zarad opstanka na vlasti“, dodaje on.

Đorđević je upitao gde je sada „tzv. patriotska opozicija“, koja je, kako je rekao, zbog Republike Srpske nedavno dolazila kod Vučića na kanabe u Vilu Mir.

„Od tzv. demokratske opozicije smo navikli da ćuti kao zalivena na nacionalna pitanja, ali gde su DSS, Dveri, Dosta je bilo i ostali veliki borci za Srbe iz Vile Mir?“, pita lider Oslobođenja.

On je prozvao i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, pitajući ga „da li će i on ćutati zbog Vučićevog sastanka“ i zaključujući da to znači da ni on ne radi u interesu naroda Republike Srpske.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: