Đorđević: Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka i Miljkovića, potencijalne svedoke Vučićevih veza sa organizovanim kriminalom

Đorđević: Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka i Miljkovića, potencijalne svedoke Vučićevih veza sa organizovanim kriminalom
Printscreen YouTube/N1
Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ukazao je danas javnosti da je jedan od potpisnika „peticije za podršku Aleksandru Vučiću“ i Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

„Osim što su naprednjaci infiltrirali svoje ljude u ceo bezbednosni i pravosudni sistem, nenormalno je da podršku Vučiću potpisuje upravo čovek pod čijom upravom se nalaze pritvorenici koji su svedočili o Vučićevim vezama sa organizovanim kriminalom“, kaže on.

Đorđević ističe da se taj potpis može shvatiti i kao „otvorena pretnja pritvorenicima“ i „upozorenje da drže usta zatvorena“, te da Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka, Miljkovića i ostale potencijalne svedoke.

Iz pokreta Oslobođenje su ranije saopštili da je očigledno da se Belivuk i Miljković preporučuju kao svedoci saradnici u istragama o kriminalnim radnjama ove vlasti, onda kada dođe do njene smene.

„Čovek koji čuva dva najbitnija zatvorenika u ovom slučaju i potencijalna svedoka protiv Vučića, potpisuje podršku istom. Treba obratiti pažnju da im se nešto ne desi slučajno u pritvoru“, navodi lider ovog pokreta.

Pokret Oslobođenja podseća javnost da je imenovanje Carevića na mesto direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija izazvalo kontroverze i sporenja u vladajućoj koaliciji, budući da postoje indicije da se radi o bivšem pripadniku zloglasnog šestog odeljenja DB, koje je bilo zaduženo za političke likvidacije za vreme režima Slobodana Miloševića.

„Mnogi pripadnici ovog odeljenja su pravosnažno osuđeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, a svi znamo ko je bio ministar informisanja u vreme tog ubistva i ko je javno pretio Ćuruviji da će mu se osvetiti“, zaključuje Đorđević, jasno aludirajući na Aleksandra Vučića.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar