Đorđević: Vučićevo slaganje sa Palmerovim naredbama je AKT IZDAJE

Đorđević: Vučićevo slaganje sa Palmerovim naredbama je AKT IZDAJE
Piše: Mlađan Đorđević, Foto: Nova.rs/ Zoran Lončarević, Pokret Oslobođenje

Đorđević: Vučićevo slaganje sa Palmerovim naredbama je AKT IZDAJE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević osudio je izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera, nazvavši ih „klasičnom listom zadataka kolonijalnog upravnika“, koji je, prema njegovim rečima, došao da „izda naredbe svom marionetskom režimu“. Đorđević je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građanima razjasni Palmerove izjave o „izvesnosti potpisivanja sporazuma između Vučića i Aljbina Kurtija u toku ove godine“.

„Palmer je došao da potvrdi potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom, a posebno zabrinjava što je Vučić na to odgovorio da se nada kompromisu“, ističe lider Oslobođenja.

Takav stav, smatra on, pokazuje „apsolutno Vučićevo slaganje“ sa naredbom koju je dobio i pokazuje da je sporazum i više nego izvestan. Prema Đorđevićevim rečima, radi se o „udžbeničkoj definicija akta izdaje“.

„Pokret Oslobođenje je prethodnih meseci upozoravao da je, nakon što su tzv. Kosovu predate sve ingerencije Republike Srbije u pokrajini, ostalo samo formalno priznanje. To će se ovim sporazumom i dogoditi“, kaže Đorđević.

On je podvukao da javnost u Srbiji mora da spreči takav ishod, pošto vlasti to neće učiniti:

„Vučića više ne intersuju ni Ustav Srbije ni Rezoulcija 1244, on je podvio rep pred Palmerom i zanima ga jedino opstanak na vlasti.“

Đorđević objašnjava da je apsurdno što američki izaslanik nudi međusobno priznanje kao rešenje, ističući da međunarodno priznatoj državi Srbiji ne treba priznanje od strane ilegalnih institucija tzv. Kosova.

Predsednik pokreta Oslobođenje je pozdravio stav Srpske pravoslavne crkve iznet nakon sastanka patrijarha Porfirija i Palmera, da se u slučaju Kosova i Metohije radi o nezakonitoj secesiji i da je to rešenje neprihvatljivo, ali je takođe istakao zabrinutost zbog izjava iz vrha crkve o potrebi daljeg dijaloga.

„Više puta je ponovljeno kako Amerika vidi taj dijalog – kao proces koji treba da ishoduje priznanje tzv. Kosova“, smatra Đorđević.

On se osvrnuo i na Palmerove sastanke sa, kako je rekao, „izabranim podobnim delovima opozicije“.

„Skandalozno je što su i oni dobili naredbe, a nisu našli za shodno da napuste sastanak.“

Đorđević je objasnio da su „dva zadatka za opoziciju“ od ranije poznata, a to su „podrška Vučiću u priznanju Kosova“ i izlazak na izbore, a da smo sada videli i novi.

„Palmer je nastupio kao lobista projekta Rio Tinto, on je očigledno došao ovde da obezbedi interese zapadnih kompanija koje žele da unište našu životnu sredinu“, kaže Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar