26/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević Vučiću: Izjasni se o Kosovu, pusti spomenike, ne mogu oni sakriti tvoju IZDAJU

Ilustracija, Foto: pokret Oslobođenje, Nova.rs/ Zoran Lončarević, Instagram/ buducnostsrbijeav, Wikipedia/ Andrija12345678

Đorđević Vučiću: Izjasni se o Kosovu, pusti spomenike, ne mogu oni sakriti tvoju IZDAJU

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je reagovao na izjave Aleksandra Vučića, koji je sinoć, uključujući se u televizijskom prenosu uživo iz Praga, napao Đorđevića zbog optužbi o „skorom priznanju nezavisnosti Kosova“.

Vučić je tom prilikom rekao da već „devet godina sluša tu istu priču, a ništa se ne dešava“.

„Podsećam ga ako je zaboravio, da je za tih devet godina potpisao 48 sporazuma sa Prištinom, kojima je Albancima predao sve što je Srbija imala u pokrajini“, kaže Đorđević.

„Šta je ako nije izdaja Vašingtonski sporazum, šta su Briselski sporazum i Mali Šengen, šta su predaja policije i pravosuđa Albancima, predaja telekomunikacija i energetike, predaja Valača i Gazivoda?“, upitao je on.

Lider Oslobođenja oštro je reagovao i na Vučićeve optužbe o tome da „prethodne vlasti ništa nisu radile tokom pogroma i iseljavanja Srba 2004. godine“:

„Trebalo bi makar malo da ga je sramota, jer je u njegovo vreme, dok je glumio radikala na vlasti, milion Srba izbačeno iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova i Metohije, a njegova reakcija na to je bila da sebi obezbedi stan od 120 kvadrata na Novom Beogradu“.

Đorđević ukazuje da „Vučića očigledno pogađa što je razobličen kao izdajnik“ i da zbog toga „ne sme da se izjasni o Kosovu“:

„Umesto jasnog odgovora, on kinji i propituje svoje nesrećne novinarke, lupeta o spomenicima Stefanu Nemanji i Despotu Stefanu. Ti spomenici mu služe da sakrije izdaju“, kaže predsednik Oslobođenja.

On je pozvao Vučića da se izjasni o novom non-pejperu o statusu Kosova, koji prethodnih dana cirkuliše medijima.

Podsećamo da je Đorđević i ranije pozvao Vučića da jasno kaže svoj stav o dokumentu koji predviđa povratak Kosova i Metohije pod okrilje Srbije na 99 godina uz široku autonomiju, kao i povratak srpskih službi bezbednosti u pokrajinu na osnovu Rezolucije 1244.

„Vučić umesto sebe potura Anu Brnabić koja je juče izjavila da će non-pejper da uzdrma teško postignutu regionalnu stabilnost. Zašto premijerka Srbije smatra da bi očuvanje suvereniteta Srbije uzdrmalo regionalnu stabilnost? Da li ona zastupa Srbiju ili region?“, upitao je predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je zaključio da je bio u pravu kada je rekao da Vučić „neće smeti“ da se izjasni pozitivno o dokumentu koji podržava Ustav Srbije i Rezoluciju 1244, jer mu, kako kaže, to ne bi oprostili njegovi zapadni sponzori.

%d bloggers like this: