Đorđević: Zmiju treba udariti u glavu, protesti da traju do ostavke Vučića

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje, Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozdravio je jučerašnje uspešne blokade širom Srbije i pozvao građane da im se sledećeg vikenda pridruže u još većem broju. On je upozorio da protesti ne smeju stati „čak iako režim popusti po pitanju zakona o eksproprijaciji“.

„Čak i da oteramo Rio Tinto, ova izdajnička vlast će sutra da dovede Kineze ili Nemce da kopaju litijum i opet zagađuju Srbiju“, upozorava Đorđević.

Prema njegovim rečima, problem nije samo konkretno iskopavanje litijuma u Podrinju, čemu se pokret Oslobođenje protivi od svog osnivanja, već čitav karakter aktuelnog režima.

„I da oborimo jedan zakon i rešimo jedan problem, sutra će se pojaviti deset novih. Zato zmiju treba udariti u glavu i oboriti vrh režima“, kaže lider Oslobođenja.

Kako je objasnio, krajnji cilj svih protesta „mora da bude ostavka Aleksandra Vučića“.

„Svi problemi u Srbiji, kriminal, korupcija, izdaja Kosova i Metohije, izdaja Republike Srpske, zarobljene institucije i neslobodni mediji, ekstremno zagađenje – sve je rezultat vrha kriminalne piramide, Aleksandra Vučića. Da bi se Srbija oslobodila, on mora da ode“, kaže Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenje smatra da pobunjeni narod ne treba da stane „sve dok ne bude mogao da izađe na slobodne izbore“. “Da bi do toga došlo”, ističe Đorđević, “Vučić mora da ode”.

„Mi danas nemamo slobodne izbore i nismo ih imali od 2012. godine. Aleksandar Vučić nikada nije pobedio na slobodnim izborima. Podsećam, 2012. je pobedio Nikolić u ime SNS, a onda su krenuli batinaši, crni džipovi i ucene glasača“, podseća Đorđević.

Kako je naveo, i aprilski izbori će biti održani u sličnom maniru.

„Šta očekivati od stranke koja šalje bagere i kriminalce sa čekićima na narod? Od onih koji su spremni da zemlju dovedu na ivicu građanskih sukoba, šaljući batinaše i huligane na sopstveni narod? Sa takvima nema izbora. Zato ih 3. aprila neće ni biti.“

Đorđević je podsetio da pokret Oslobođee neće izaći na izbore pod tim uslovima, jer, prema njegovim rečima, „mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi“.

„Tek kada oteramo mafiju sa vlasti i oslobodimo zemlju, možemo pričati o slobodnim izborima. Do tada – građanska neposlušnost“, zaključuje lider Oslobođenja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar