Đorđević: „Zoran Milanović je besramna budala“

Mlađa Đorđević: „Zoran Milanović je besramna budala“

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević se na društvenim mrežama osvrnuo na reči predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, kada je Milanović izjavio, komentarišući fotografiju sa svečane akademije povodom Dana pobede u Beogradu, na kojoj su prikazani general Draža Mihailović i Tito, da je „Draža Mihailović bio obična budala“.

Reagovanje Mlađana Đorđevića prenosimo u celosti:

„Zoran Milanović je besramna budala.

Priča o nekakvim zločinima Jugoslovenske vojske u otadžbini, a sve to na proslavi godišnjice formiranja jedne od brigada ZNG koja je bila umešana u zločine i proterivanje srpskog stanovništva u operacijama Maslenica, Bljesak i Oluja.

Pre samo nekoliko nedelja ova besramna budala je poricala zločine u Jasenovcu tvrdeći da se tamo desio genocid ALI samo nad Srbima iz Potkozarja!? Milanović je tako svesno iskrivio istorijske činjenice u vezi Jasenovca koje ne spore čak ni mnogi hrvatski istoričari, a potpuno je prećutao genocid u ostatku NDH, gde je pobijeno više stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma, u logorima Danica, Slano, Jadovno, Jastrebarsko, Tenja i brojnim drugim, kao i u nebrojenim pokoljima i masakrima.

Ti zločini se prećutkuju, ali se zato u prvi plan gura Draža Mihailović, kako bi se sakrila i umanjila ustaška krivica za genocid i holokaust, i kako bi se Hrvati i Srbi nekako izjednačili u krivici.

Ako Zoran Milanović ima problem sa karakterom borbe đenerala Mihailovića, neka se obrati svojim saveznicima iz NATO-a: Francuskoj, koja je Dražu odlikovala Ratnim krstom 1943. godine, Poljskoj, koja je Dražu odlikovala Ordenom za vojničke vrline 1943. i Americi, koja ga je odlikovala Legijom zasluga 1948. godine i ponovo uručila isti orden 2005“, napisao je Đorđević na Tviteru i Fejsbuku.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar