Dok se građani Srbije bore za živote, Vesiću se peva i veseli

Dok se građani Srbije bore za živote, Vesiću se peva i veseli

Nova stranka kritikovala je najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će od iduće nedelje krenuti serija koncerata estradnih umetnika, koju će građani prestonice moći da prate putem interneta.

Kako navodi predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, potez gradske vlasti, koja namerava da tri puta nedeljno organizuje svirke ispred Skupštine grada, uvreda je ne samo inteligencije građana, već i šamar u lice svima onima koji se u ovim teškim trenucima bore za živote.

„Dok građani strogo poštuju propisane mere i žive u svakodnevnom strahu za svoje i zdravlje svojih najbližih, zatvoreni zbog sve dužih zabrana kretanja, dok nam sve više lekara oboleva, a oni koji su preostali na nogama rade svakog dana po ceo dan, Vesiću se izgleda peva“, navodi Mladević.

On je ocenio da je „Beograd pobeđuje“ sraman slogan u trenutku kada smo suočeni sa najvećom pošasti koju pamtimo, dodavši da je posebno važno pitanje koliko će nastupi najavljenih estradnih umetnika koštati.

„Kako tačno svirka i pevanje doprinose borbi države sa pandemijom, kome Vesić misli da je do veselja u ovim danima i što je najvažnije, zar novac, umesto na paradu, nije mogao biti uložen u preko potrebne zaštitnu opremu“, pita Mladenović.

On je pozvao gradsku vlast da smesta povuče „sramnu odluku“ o otpočinjanju koncertnih manifestacija, a sugrađane da nastave da poštuju lekarske savet.

Fonet

Foto: Nova stranka

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare