Dritanovi sledbenici napali Đorđevića: Nema mira dok se ne dignu minareti na Savin hram u Beogradu

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen

Posle više izjava predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića, da su u rušenju Vlade Zdravka Krivokapića sem Mila Đukanovića, Dritana Abazovića i srpskih političara pod komandom Aleksandra Vučića, učestvovali i mitropolit Irinej Bulović, kao i sam patrijarh Porfirije, mediji u Crnog Gori su krenuli sa serijom tekstova u kojima se Đorđević napada na najprljaviji mogući način.

Mlađan Đorđević

Portal Borba.me je preneo Đorđevićev tvit: “Vladu prof. dr (Zdravka) Кrivokapića, Srbina, pravoslavca i intelektualca, oborile su mafijaške porodice Đukanović i Vučić sa svojim satelitima u Beogradu i Podgorici, licemjerni zapadni predstavnici i vrh SPC, sa posebnom ulogom vladike Irineja bačkog i patrijarha Porfirija“, a potom su na portalu pokušali da opravdaju to što se patrijarh Porfirije sastao sa skoro svim političarima iz Crne Gore, osim sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Da je Porfirije imao dobre namere, prvo je trebao da se sa Krivokapićem sastane, pa tek onda sa drugima. No šta je tu je, za sad je plan uspeo, Krivokapić više nije premijer i Đukanović, Abazović, Porfirije i ostali mogu zadovoljno da trljaju ruke – pobedili su Amfilohija po prvi put.

Po svemu sudeći, blaženopočivši mitropolit Amfilohije, koji je bio i Krivokapićev i Đorđevićev duhovni otac i čiji blagoslov oni imaju za ovo što rade, i dan danas smeta mnogima i u SPC i u Crnoj Gori.

Da je tako, dokaz su i gnusni i šovinistički komentari posle teksta u kome su napadnuti i Đorđević i pravoslavlje. Redakcija portala Borba.me je bez ikakvog stida dopustila da se takvi komentari objave.

Očigledno je da je pristalicama Dritana Abazovića dozvoljeno da kažu i napišu sve, samo Srbi u Crnoj Gori im nikako ne smeju dozvoliti da mogu da urade sve.

Iz komentara, čiji deo prenosimo, Srbi i drugi pravoslavni narodi mogu zaključiti šta je u stvari prava želja a i namera  Dritana i njegovih pristalica.

“…Zato su, Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo “Mač Božji”, koji je očistio “Bizantsko zlo” sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete i na Savin hram u Beogradu…”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

  1. Na “sultana Erdogana” ne treba računati, jer je zaražen koronavirusom.

Ostavite komentar