Dumanović najavio tužbu protiv Stefanovića zbog izgovorenih laži

Dumanović najavio tužbu protiv Stefanovića zbog izgovorenih laži

Nekadašnji pripadnik Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za tajno praćenje Milan Dumanović odbacio je danas navode ministra odbrane Nebojše Stefanovića da on nije bio policajac sa karijerom i najavio da će protiv njega podneti privatnu krivičnu prijavu zbog „izgovorenih laži“.

„Da objasni i kako sam ja polu Đilasov (lider Stranke slobode i pravde Dragan) potrčko. Kako sam ja to političar, a ne policajac“, kazao je Dumanović za portal Nova S.

On je rekao da je 2013. godine nagrađen Ministarskom nagradom, koju je dobilo celo njegovo odeljenje, za akciju otmice koja je rešena za dva dana.

„Nagrada ministra je nešto što se u MUP dobija jako retko, možda samo pet odsto policajaca dobije takvu nagradu u svojoj karijeri“, rekao je Dumanović.

Prema njegovim rečima, u svojoj karijeri je nagrađen još deset puta za izuzetan rad u MUP-u, nagradama koje su bile novčane i podrazumevale su uvećanje plate za 20 odsto.

Portal navodi da je jedno od tih rešenja dostavio kao dokaz.

Dumanović je rekao da je poslednje dve godine, kada je Stefanović bio ministar policije, on bio ocenjen peticom – što je najveća ocena za rad.

Dumanović, koji je sada predsednik Saveta za borbu protiv kriminala Pokreta Oslobođenje, rekao je za nedeljnik NIN da je Aleksandar Vučić „nametnuo“ Stefanoviću Dijanu Hrkalović kao državnu sekretarku u MUP-u, a da je ona sa te funkcije smenjena na zahtev američkih službi, koje su znale da pomaže kavačkom kriminalnom klanu.

Stefanović je za televiziju Pink kazao da je on postavio Dijanu Hrkalović za državnu sekretarku dok je bio na čelu MUP-a, demantujući tvrdnje da mu je  predsednik Vučić „nametnuo“ Hrkalović.

Izvor: Danas

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar