Dumanović: Policija da ispita Milenu Popović o umešanosti Radoičića u Oliverovom ubistvu. VUČIĆ DUGUJE ODGOVORE

Jedan od osnivača pokreta Oslobođenje i bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izjavio je danas da Aleksandar Vučić „srpskoj javnosti duguje mnoge odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića“.

Povod Dumanovićevog obraćanja je napuštanje skupštinske rasprave o Kosovu i Metohiji od strane poslanice SNS Milene Popović, inače udovice pokojnog Ivanovića, brutalno ubijenog u januaru 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. Popović je tom prilikom navela „da ne želi da sedi u istoj prostoriji sa (potpredsednikom Srpske liste) Milanom Radoičićem“.

„U ovakvim situacijama, policija je dužna da ispita Milenu Popović jer postoji osnovana sumnja da ima saznanja o umešanosti Radoičića“, objašnjava Dumanović.

On podseća da je Aleksandar Vučić prvo tvrdio da ne zna ni kako Radoičić izgleda, da bi zatim početkom ove godine „okrenuo ćurak“ i počeo javno da brani Radoičića i tvrdi kako ovaj funkcioner Srpske liste nije umešan u ubistvo.

„Oliver Ivanović je ubijen pre tri i po godine i mi danas vidimo da ta istraga stoji u mestu, verovatno je politički zaustavljena. Vučić se nada da će narod zaboraviti na to“, ističe Dumanović.

Funkcioner Oslobođenja dodaje da se radi o „psihološkom triku koji predsednik SNS često koristi kada se radi o Kosovu i Metohiji“, podsećajući da je isto tako izbegavao odgovore na pitanja pokreta Oslobođenje o predaji energetskog sistema na severu Kosova, kao i o sadržaju 48 sporazuma potpisanih između Beograda i Prištine.

„On računa na zaborav naroda, ali mi mu poručujemo – zločine i izdaju srpski narod ne zaboravlja“, kaže Dumanović.

Iz pokreta Oslobođenje zahtevaju da se javnost što pre obavesti o statusu istrage ubistva Olivera Ivanovića. Podsećaju i da su u martu 2021. javnosti predočili aferu u kojoj su iz Beograda u Prištinu poslati dosijei o zločinima OVK, u zamenu za ukidanje optužnice Radoičiću. Ovi navodi do danas nisu demantovani, kažu u pokretu Oslobođenje.

Ostavite komentar