Gojković sazvala za utorak sednicu Skupštine Srbije

Gojković sazvala za utorak sednicu Skupštine Srbije
Printscreen

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je za sutra sazvala prvu sednicu Skupštine Srbije u vreme vanrednog stanja.

Na dnevnom redu su potvrđivanje uvođenja vanrednog stanja i odredbi donetih tokom vanrednog stanja.

Ona je istakla da su svi poslanici pozvani na sednicu i da im je dostavljen materijal i da očekuje da sutra svi dođu, kao i da je obezbeđena oprema da bi se održala sednica u posebnim epidemiološkim okolnostima.

Gojković je rekla da će sutra svima biti izmerena temperatura, a posle toga uzeće maske. Ona je rekla da očekuje od svih poslanika da odgovorno pristupe svom poslu, prvenstveno da dođu i da na način primeren stanju u kojem se nalazi Srbija diskutuju o tačkama dnevnog reda.

“Neodgovorno je ponašati se kao da si sam, jer svako od nas nosi odgovornost za zdravlje čoveka pored kojeg se nalazi”, rekla je Gojković i dodala da želi da predstojeća sednica bude ozbiljna i da svako treba da ima u vidu da će reč poslanika slušati građani Srbije i da sve što izgovore ima težinu.

Ona je rekla da će svako moći da govori u predviđenom vremenu i da niko neće biti uskraćen.

Gojković je kazala da je u pripremi po relevantnim sajtovima parlamenta tražila da vidi način na koji su oni to rešili i da nije našla da negde 250 poslanika prisustvuje sednici i satima raspravlja.

“Mogu da kažem da ćemo po organizaciji ove sednice biti primer dobre prakse za buduća vanredna stanja”, rekla je Gojković.

Upitana o tome kako vidi to što će se i deo opozicije učestvovati u radu Skupštine, Gojković je rekla da će joj biti drago da posle dve godine priče da raspravi nije mesto u parlamentu, već na ulici, vidi poslanike opozicije u Skupštini.

Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar