Istraga protiv zvaničnika Srpske liste zbog neprijavljivanja imovine

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Agencija za borbu protiv korupcije Kosova pokrenula je istražni postupak protiv funkcionera iz redova Srpske liste zbog sumnje da nisu redovno prijavljivali svoju imovinu ili primanja koja ostvaruju.

Radio Slobodna Evropa (RSE) javio je da je pokrenut postupak protiv predsednika Srpske liste Gorana Rakića, zamenika predsednika Skupštine Kosova i šefa poslaničke grupe Srpske liste, Slavka Simića i Igora Simića, poslanika Zorana Mojsilovića i Verice Ćeranić, bivšeg poslanika Ivana Todosijevića.

Postupak je pokrenut i protiv gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, gradonačelnika Leposavića Zorana Todića, odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica Aleksandra Spirića.

Iz Agencije za borbu protiv korupcije za RSE su rekli da su preduzete sve istražne radnje oko prikupljanja i analiziranja relevantne dokumentacije.

RSE je prošle godine pisao o “duplim platama” jer većina funkcionera Srpske liste ima bar po jedno radno mesto u kosovskom i srpskom sistemu.

Ova partija je osnovana 2013. godine uz podršku Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iako funkcionere Srpske liste zakon obavezuje da prijavljuju sva primanja i kosovskoj i srpskoj Agenciji za borbu protiv korupcije, oni to rade selektivno, piše RSE.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare