IZBORI U DS: “Lutovac rešio da se POBIJE za predsedničko mesto”; “Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju poslednje tragove DS”

IZBORI U DS: “Lutovac rešio da se POBIJE za predsedničko mesto”; “Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju poslednje tragove DS”

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je danas da će neposredni izbori u toj stranci biti “tačka na sukobe” dve struje, uz napomenu da – ako on pobedi na tim izborima – pruža ruku svim demokratama kako bi se pobedio apsolutizam u Srbiji.

Lečić je novinarima, pošto je glasao na stranačkim izborima, rekao je da su izbori demokratski proces u kojem učestvuje 4.500 članova, koji su platili članarinu.

Ako bude većinski izglasana ekipa koju predvodim, to znači da je izabrana politika tri tačke za Srbiju – Evropska unija, građansko društvo i vladavina prava i jednake šanse za sve, koju ću dosledno sprovoditi, naglasio je Lečić.

Izlaznost na izborima završava svaku dilemu vezanu za DS i to je demokratski proces. Ako u to ne verujemo, onda nismo demokrate, predočio je on.

Lečić je ocenio da se apsolutizam proganja demokratijom, a izbori su legalan proces, proveriv pred svakim sudom, institucijom, domaćom ili stranom.

Ovde ne odlučujemo ni (Zoran) Lutovac ni ja, već članovi DS, rekao je on, ponavljajući poziv svim demokratama da budu zajedno i formiraju jaku DS kako bi pobedili apsolutizam u Srbiji.

Nažalost, moja odavno pružena ruka ka Lutovcu, a ne samo moja, već i Vidina (Ognjenović), (Dragoslava) Šumarca i drugih je upućena DS, ali tog odgovora nema. Ima samo izbacivanja, krivičnih prijava, rigidnosti koja nije demokratska, rekao je Lečić.

IZBORI U DS: "Lutovac rešio da se POBIJE za predsedničko mesto"; "Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju poslednje tragove DS"
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 6 044 001

On je najavio, ukoliko bude izabran za lidera DS, da će se stranka uključiti u sve razgovore sa evroparlamentarcima, jer je svaki kontakt sa Evropom potreban i neophodan, ali i sa opozicionih strankama koje su joj ideološki bliske, socijaldemokratske orijentacije.

On je ponovio da glasači stranke donose odluku, potom će se organizovati izborna skupština koja će verifikovati izbore i formirati stranačka tela, a potom će se i upisati u registar stranaka, odnosno potvrditi izmene u DS.

Balša Božović objavio je na Tviteru da se danas dogodio fizički upad u centralu te stranke i da su polomljene kutije i pocepani izborni listići.

Božović tvrdi da su fizički napadnute članice Izborne komisije na Starom gradu.

“Ovo je sramota koja ne može da se zaboravi”, napisao je Božović.

Kako je Tanjugu rečeno u delu DS koji sprovodi izbore za predsednika stranke, “grupa batinaša iz Šapca i Vojvodine” predvođena Draganom Rakić upala je u prostorije stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Više njih stoji pred vratima i ne dozvoljava nikom da uđe, a prema nezvaničnim informacijama pozvana je i policija da reaguje.

Vesna Pešić je u svom tvitu napisala da je Zoran Lutovac umesto da rešava probleme u stranci rešio da se pobije

Balša Božović je podelio snmak skidanja table sa centrale Demokratske stranke:

“Zoran Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju i poslednje tragove sa centrale Demokratske stranke.

U čije ime ovo radite i za čiji račun?”

Druga frakcija Demokratske stranke uputila je dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja danas organizuje izbore za predsednika DS, a kandidata za to mesto Branislava Lečića isključila je iz stranke.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je novinarima da iza izbora stoje bivši funkcioneri “u dosluhu sa režimom i ciljem da se nanese šteta DS”.

Sekretar DS Dušan Binčić rekao je novinarima da izbore unutar DS može da raspiše predsednik ili Glavni odbor većinom članova, a da skup od 30-ak ljudi, pre više meseci, na kojem je odlučeno da se bira šef stranke, nije legitiman, niti je mogao da se predstavlja kao sednica Glavnog odbora.

Tanjug, Fonet, politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare