Jovanović (UM): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda

Jovanović (RP): Opozicija je k’o vampir isisala svu energiju ovog naroda

Iz velikog intervjua, koji smo radili u više navrata sa Bobanom Jovanovićem, predsednikom Unije Most (UM), i koji ćemo objaviti u narednim danima, izdvajamo segment u kome se Jovanović osvrnuo na srpsku opozicionu scenu.

“U Srbiji prava i kvalitetna opozicija ne postoji, postoji na jednoj strani reciklirani otpaci nekadašnjeg DOS-a, a na drugoj lažno patriotske i lažno građanerske grupe i udruženja, koje čine pojave sa sumnjivom prošlošću i brojnim psihičkim tegobama, a koje domaće i strane raznorazne službe pale i gase po potrebi”, kaže Jovanović.

“Ovu drugu grupaciju nema potrebe da komentarišem, tu su da budu poslušnici ili vlasti ili opozicije, a pošto su kvarljiva roba i rok upotrebe im je vrlo kratak, pa najčešće i završavaju na đubrištu”, kaže i Jovanović i dodaje da “najveće zlo koje je najpre materijalno a potom i moralno i psihički uništilo ovaj narod, je ovo zlo koje sebe naziva opozicijom i koje se dokopalo vlasti posle 5. oktobra a sad se grčevito bori da sačuva privilegije koje ima kao politička kasta, i da sačuva ono što je opljačkano, a po mogućstvu ponovnim dolaskom na vlast, i da uveća svoje sramotno veliko bogatstvo.”

Za njih je Srbija plen koga su se kao lešinari dokopali, a građani su ovce koje će šišati, musti i do koske oglodati

Jovanović (RP): Opozicija je k'o vampir isisala svu energiju ovog naroda
Boban Jovanović

Jovanović nastavlja dalje:

– “Oni Srbiju ne doživljavaju kao državu i ne doživljavaju građane kao građane o čijim interesima treba da brinu, već je za njih Srbija plen koga su se kao lešinari dokopali, a građani su ovce koje će šišati, musti i do koske oglodati . Pa više je umrlo građana Srbije od posledica njihove tranzicije i privatizacije nego što je stradalo u oba svetska rata,  Zato mi je muka kad vidim razne Đilase, Jeremiće i ostalu bulumentu koja se bez srama i dalje pojavljuje po raznim medijima i objašnjavaju nam da će biti bolji, samo da im damo još jednu šansku”, priča Jovanović.

– “Pa pogledajte samo kako su oni, baš oni, zgadili ljudima politiku, kako su oni uveli princip da ne možeš da se zaposliš, niti bilo šta da radiš ako nisi u nekoj od stranaka… to je njihov izum. Pogledajte samo kako su zamlaćivali građane raznoraznim bezmudim i beskrajnim protestima… Koliko ili pokvaren ili glup moraš biti pa da vodiš narod da protestuje ispred zgrade Vlade Srbije i to uveče ili vikendom, kad niko ne radi i nikog u zgradi nema ili ispred Predsedništva i Skupštine kad nikog ni tamo nema… Ja ne verujem da su oni glupi, pre će biti da su pokvareni a i vrlo velike kukavice, pa su zbog toga i pravili takve kilave performanse i žurke, kako bi preko kičme protestanata dobili od Vučića po neku ličnu korist a i da bi podsetili strane ambasade da su za njih tu, kad god im zatrebaju. Tim protestima su kao vampiri isisali i poslednju mrvicu energije iz ovog naroda, pa se onda sad čude što im niko više ne veruje, što pojedinačno niko ne može ni cenzus da pređe i što sem onih koji su na njihovom  platnom spisku, niko više i ne dolazi na njihove proteste,” kaže Jovanović.

Pridružite se mučenom i izgubljenom Bošku Obradoviću, počnite i vi da štrajkujete glađu i imaćete nikad veću podršku naroda da izdržite do kraja!

Jovanović (UM): Opozicija je k'o vampir isisala svu energiju ovog naroda
Boban Jovanović Unija Most

– Slušam sinoć Jeremića kako priča da je opozicija izgubila kredibilitet kod naroda?! Pa šta ćeš mladiću sa Harvarda da uradiš povodom toga? Šta ćeš ti fizičaru sa Kembridža, koji na pitanje novinara ne znaš da bekneš o Njutnovom zakonu, šta ćeš da uradiš povodom toga što vam narod više ne veruje? Hoćete li ti, Đilas i kompanija da se već jednom sklonite iz politike i da vas više ne čujemo i ne vidimo? Uživajte u tome što ste stekli čerupanjem Srbije al’ bar više ne pravite još veću štetu. Ili se svi pridružite mučenom i izgubljenom Bošku Obradoviću, počnite i vi da štrajkujete glađu i imaćete nikad veću podršku naroda da izdržite do kraja!”, poziva Boban Jovanović ispred Unije Most.

“Nemam ja o ovoj vlasti baš neko lepo mišljenje”, ističe Jovanović i nastavlja, “ali ova vlast je rezultat i proizvod onog što je uradila ova opozicija dok je bila na vlasti. Ja sam dugo u politici, još od početka devedesetih, preživeo ratove, ulične proteste, pendreke, šmrkove… aktivno sam učestvovao u petooktobarskim promenama i na republičkom i na lokalnom nivou i sve njih dobro znam, kao zlu paru. Zato sam i napustio Srbiju kad sam video gde sve to ide i kako je nestalo i kako se izdalo  sve ono što smo obećavali dok smo pozivali narod da izađe na ulice i da se bori. Jednostavno nisam imao stomak da sve to gledam, dao sam ostavke na sve funkcije i izašao iz politike. Kad sam se vratio u zemlju, zatekao sam iste ljude kako i dalje pričaju iste laži i daju ista obećanja, samo su sada neverovatno bogatiji, sebičniji i alaviji, pa se često zapitam da li je 5. oktobar bio greška? Najiskrenije se pitam da li sam ja svoju mladost i najlepše godine potrošio boreći se samo za to da bi neke bitange napunile svoje džepove i obezbedile svoje praunuke, dok građane i decu Srbije pretvaraju u gladne i ponizne sluge, koje spas traže i nalaze bežeći što dalje od svojih roditelja i bežeći što dalje od svoje otadžbine.

Nastaviće se…

Da li i koliko Vučić ima moć, da li se subvencije daju da bi Vučić sačuvao vlast ili da bi se sačuvao mir u Srbiji, koga su Vučiću od ministara i saradnika nametnule SAD, Rusija i Nemačka, kolika je moć Srbije, koja je to realna politika u unutrašnjim i međunarodnim odnosima, imamo li elitu?.. i o još mnogo toga čitajte uskoro na Politički.rs u intervjuu sa predsednikom Unije Most Bobanom Jovanovićem.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare