Kovačević i Žujović: SNS se pobeđuje samo jasnom politikom, u razgovore o održavanju izbora uključiti sve političke subjekte

Izvor:
Da se struka pita, Foto: Da se struka pita, Libidem

Zajednička izjava Vladimira Kovačevića, predsednika Nove – Da se struka pita (Nova D2SP), i Đorđa Žujovića, predsednika Liberala i demokrata (LIBDEM):

Pružamo podršku nameri da se održe izbori kao rezultat izlaska iz ćorsokaka u kojem se Srbija nalazi, ali apelujemo da to bude dogovor svih političkih aktera, a ne samo vlasti i parlamentarne opozicije.

Smatramo da mesto za stolom, kada se bude odlučivalo o održavanju bilo kojih izbora, moraju da imaju raznovrsni politički subjekti i da se uvaži glas čitavog društva, a verujemo da tako misli i ostatak opozicije.

Kriza u kojoj se nalazi Srbija evidentna je i ne može se govoriti samo o političkoj krizi, već, takođe, o ekonomsko-socijalnoj krizi, koja predstavlja i veću opasnost po društvo.

Ono što nedostaje u celom procesu, kada se govori o izborima, jeste jasna politika i program, jer posle odlaska Srpske napredne stranke sa vlasti ostaju problemi, a ti problemi će podjednako pogoditi i one koji budu na narednim izborima glasali i za vlast i za bilo koju od opozicionih opcija koje će na njih izaći.

U narednom periodu, mora se izaći sa preciznim merama i poslovima koje moramo uraditi po odlasku SNS-a sa vlasti. To podrazumeva ekonomski održiv program koji nosi sa sobom poboljšani životni standard prosvetnih radnika, zdravstvenog sektora, poljoprivrednika, promenu izbornog zakonodavstva u korist vraćanja građana u političke tokove, a ne njihovim bežanjem od istih, novu regionalnu politiku i realan odnos sa susedima uz uzajamno poštovanje, jasnu spoljnu politiku zasnovanu isključivo na interesima, lišenu demagogije i zastarelih pogleda na novu stvarnost, vraćanje u politiku znanja, strategije i iskustva.

Na ovaj način hoćemo da u praksi vidimo šta su programi i ciljevi, ali i čiji životni tragovi upućuju na to da zacrtane ideje u politici mogu ostvariti.

Naši planovi biće predstavljeni u narednih 15 dana i očekujemo da kolege iz opozicije takođe podrže predložena rešenja, kao i da kandiduju svoja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare