Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova

Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova

Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da “na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom”.

U video-izjavi objavljenoj na Fejsbuku, Kurti je rekao da izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da kosovska vlada treba da interveniše na severu Kosova zbog proglašenja karantina u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, građani treba da uzmu sa rezervom.

Rekavši da je ministarstvo zdravlja odobrilo karantin u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, Kurti je dodao da “to nisu želeli da rade lupajući u bubanj, kako ne bi zdravstvenu krizu produbili drugom”.

“Postoje političari i visoki zvaničnici u Beogradu koji žele sukob na Kosovu, posebno na severu od Ibra. Međutim, u Prištini postoje političari i visoki zvaničnici koji žele sukob na Kosovu, posebno na severu. Oni žele da izazovu napetost jer žele incidente. Njihov teritorijalni projekat razmene, ukoliko se sprovede, izazvao bi nove sukobe i krvoproliće. Taj projekat nije uspeo. Sada žele da se sukobi i krvoprolića na terenu vrate na teritorijalnu razmenu, na podelu Kosova. Isto važi za nameru da se po svaku cenu proglasi vanredno stanje”, rekao je Kurti.

Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Printscreen

On je Tačija nazvao “lisicom koja je, kada joj je izgoreo rep, rekla da gori ceo svet”.

“Izjave predsednika koji se ponaša kao jedan od opozicionih lidera uzimajte sa zadrškom i smireno. Znate mudru izreku našeg naroda da kada lisici rep gori, ona govori da gori čitav svet. Lisica maše izgorelim repom da bi spalila celu našu zemlju. Ali ne, to nećemo dozvoliti”, podvukao je Kurti.

IZVOR: RTS, AUTOR: ANDRIJA IGIĆ

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare