Kuzović poručio odbornicima: Usvajanjem plana o Makišu ČINITE KRIVIČNO DELO koje ne zastareva 5 godina!

Kuzović poručio odbornicima: Usvajanjem plana o Makišu činite krivično delo!

Danas je prof. dr Duško Kuzović ispred pokreta Oslobođenje pozvao odbornike Skupštine Grada Beograda da odbace plan gradnje za Makiš. Prema predloženom planu, odobrava se gradnja 4.5 miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora u zaštićenoj higijensko-sanitarnoj zoni na Makiškom polju, koja predstavlja najstarije vodoizvorište Beograda. Na odbacivanje plana pozvale su brojne ekološke organizacije, kao i grupa profesora Beogradskog univerziteta, koja je pre nekoliko dana objavila apel na ovu temu.

„Nismo protiv gradnje, ali ova lokacija nije za gradnju jer će se direktno ugroziti snabdevanje vodom za stanovnike Beograda. Zašto ne pronađu neku drugu lokaciju za gradnju? Zašto investitor i grad reskiraju sukob sa zakonom i sa građanima Srbije?“

Kuzović je istakao da će odbornici, ukoliko usvoje ovaj plan, navući na sebe ne samo istorijsku sramotu, nego će i „počiniti krivično delo koje ne zastareva pet godina“. On je poručio odbornicima da „spasu svoju čast i obraz“ i da ne prihvataju plan „zarad bogaćenja svojih partijskih šefova i sumnjivih investitora“.

„Zahtevamo od odbornika da pokažu lojalnost svojim sugrađanima, a ne investitorima i da odbace plan za Makiš“, podvukao je on.

Kuzović se takođe osvrnuo na saopštenje Beogradskog vodovoda, ocenivši da se radi o „kolekciji fraza“ još jedne institucije koju je „uništila politika“. Dodao je da je neverovatno da se preduzeće koje obezbeđuje vodosnabdevanje za Beograd slaže sa uništenjem svog vodoizvorišta.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare