Lekar vratio medalju Vučiću: Dajte je Vašim kriminalcima!

Lekar vratio medalju Vučiću: Dajte je Vašim kriminalcima!

Infektolog iz Zaječara Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa, vratio je to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke u tom gradu.

Na konferenciji za novinare, Ristović je Vučiću uputio otvoreno pismo, u kojem je rekao da mu se obraća kao predsedniku SNS, prenosi N1.

“Udarce i napade od članova vaše stranke trpim od 2012. godine i na to sam se navikao. A Vi možete pretpostaviti o kakvom se arsenalu uvreda radi. I moja reakcija ne bi bila ni približno ovakvog intenziteta da dvojac sa kormilarom kriminalaca iz vrha Vaše stranke u Zaječaru, jedan osuđen za zloupotrebu službenog položaja, a drugi za nasilje u porodici, nisu prešli svaku granicu i meru. Udarili su na moju porodicu. Porodica je svetinja. Bez porodice nema Srbije”, naveo je Ristović.

Kako prenosi portal Glas Zaječara, to se dešava jer oni žele da napadima na njegovu porodicu steknu političke poene za predstojeće lokalne izbore u aprilu 2021. godine i jer smatraju da mu je Vučić, dajući mu to priznanje, dao i prednost koja je nedostižna.

“Obraćam Vam se kao otac, suprug i čovek čiju nameru nemojte lično shvatiti, već kao borbu za moju i vašu porodicu. Jer takvi ili njima slični koji nemaju ništa od morala kao ni od porodice, ne znaju za životne vrednosti. Zato Vam medalju vraćam, da je dodelite njima ili nekome po meri i kriterijumima navedenih kriminalaca, jer ni jedna medalja, pa ma bila ona i zlatna, ne može biti veća i viša od porodice”, naveo je Ristović.

Ristović je naveo da je Medicinski fakultet i specijalizacije završio sa visokim ocenama, da radi 23 godine i da je načelnik odeljenja koje pruža usluge i zbrinjava građane osam opština Timočke krajine.

“Nisu mi strane ni mobilizacije 1994. ni 1999. godine, ratovi, kao i odazivanje na svaku vojnu vežbu rezervnog sastava VS od 2015. godine. Odazivao sam se na svaki poziv u kome je pisalo ‘Otadžbina zove’, tako je bilo i ovaj put… Odazvao sam se u trenutku kada mi je majka bila na samrtnoj postelji. Njena smrt me je zatekla u Beogradu na našem zajedničkom zadatku u borbi protiv Kovida-19. Sahranio sam je i nakon par dana vratio se u stroj zdravstvenih radnika za koje ne postoji ‘Ne mogu i neću’, nego samo borba za osmeh na licu svakog našeg pacijenta”, dodao je on.

Taj lekar je dodao da ga je i vest o priznanju od predsednika zatekla kada je osetio simptome koronavirusa, dva dana pre nego je bolest zahvatila i ostale članove njegove porodice, ali da je ta medalja izazvala buru u Zaječaru, jer tako visoko državno priznanje nije došlo u taj grad više od 25 godina, ni za pojedinca ni za ustanovu.

“Neću Vam više oduzimati vreme jer se moramo vratiti našoj zajedničkoj borbi i odsudnoj odbrani zdravlja našeg naroda i otadžbine od Kovida-19. Ali budite uvereni da ću se boriti protiv kriminalaca u vašim redovima, a verujem da ćete kao otac, suprug, čovek i pravnik biti na strani istine i pravde. Želim Vam svu porodičnu sreću i zdravlje. Vaš Nenad Ristović, lekar ovdašnji sa porodicom. Živela porodica, živela Srbija!”, dodao je on u otvorenom pismu.

N1, Foto ilustracija /Tanjug

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare