Milivojević: Koji državni organ je tražio informacije od SAD o Vulinu i šta su dobili kao odgovor

Izvor:
Beta, Foto: Ilustracija

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević zatražio je danas od nadležnih da kažu koji je državni organ i kada tražio dokaze od ministarstva finansija SAD o navodnim krivičnim delima direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, kao i da se dostavi dokument kojim se to traži i šta su dobili kao odgovor.

Printscreen

Milivojević je na konferenciji za novinare stranaka koje organizuju protest “Srbija protiv nasilja” naveo da je američko ministarstvo finansija Vulinu uvelo sankcije zbog navodne trgovine narkotika i oružjem i zloupotrebe javnog položaja što je po njegovim rečima, prvi put u istoriji sveta da su jednom direktoru bezbednosne službe uvedene sankcije zbog takvih sumnji.

“Ovakve sankcije nisu uvedene ni direktoru bezbednosnih službi Perua, Bolivije, Ekvadora, Meksika i mnogih drugih zemalja koje su ishodište kokainskog biznisa”, rekao je Milivojević ispred Republičkog javnog tužilaštva.

Kazao je i da je takva odluka proizvela “mlaku” reakciju državnih institucija i da se pokazalo koliko su građani u pravu kada su kao jedan od prvih zahteva formulisali zahtev za ostavkom Vulina.

“Na suđenju klanu Veljka Belivuka lično je Belivuk kazao da se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem i da mu je tad rečeno da uspostavi kontakt sa Vulinom. Belivuk je rekao na tom saslušanju rekao da je to odbio da uradi jer je Vulin po njegom informacijama narkoman”, naveo je Milivojević.

Po njegovim rečima, jedan od “dokaza” da su optužbe iz SAD tačne je Vulinova izjava da mu je novac za stan dala tetka iz Kanade, kao i fotografija na kojoj je u društvu Vladimira Kovačevića koji je označen kao osoba iz “kriminogene sredine”.

Milivojević je dodao da treba istražiti i Vulinovu tvrdnju uoči formiranja vlade da ga vrbuje “moćna strana služba” da počne da radi za nju” kao i činjenicu da je u automobilu Kancelarije za Kosovo i Metohiju 2013. godine, dok je Vulin bio na njenom čelu, nađena droga.

“Automobil u kom je nađena droga vozio je rođeni brat tadašnjeg državnog sekretara Aleksandra Jablanovića i nikad nismo saznali ko je za to odgovarao”, kazao je poslanik DS.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare