Mlađan Đorđević oštro osudio napad Pupovca

Mlađan Đorđević oštro osudio napad Pupovca

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević osudio je danas napad na Milorada Pupovca, koji se desio prilikom obilaska zemljotresom pogođenih mesta na Baniji. Pupovca je u Glini napala i na nacionalnoj osnovi vređala grupa od desetak osoba, koji su pritom uzvikivali i ustaške parole.

„U ovim danima velike nesreće, ali i velike solidarnosti, neprihvatljivo je da ti ljudi ne mogu da izađu iz okvira svoje varvarske ideologije. Srbi Banije teško su postradali i u Drugom svetskom ratu i u Oluji, sada ih je pogodio i zemljotres, i poslednje što im treba je da slušaju ovakve povike i gledaju ovakve napade na svom kućnom pragu“, rekao je Đorđević.

On je pozvao hrvatske organe da što pre reaguju i pronađu počinioce, istakavši da je „Milorad Pupovac prvak srpskog naroda u Hrvatskoj i da kao takav, slagali se sa njegovom politikom ili ne, mora da ima zaštitu i hrvatskih i srpskih institucija“.

Predsednik Oslobođenja je takođe apelovao na sve ljude dobre volje u Srbiji, ali i u dijaspori, da pomognu Srbima povratnicima i parohijama Srpske pravoslavne crkve u mestima koja su teško pogođena zemljotresom, te da im na taj način makar malo olakšaju tešku situaciju pred dolazeće praznike.

Politikon, Foto: Pokret Oslobođenje, dijaspora.gov.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

Ostavite komentar