Mlađan Đorđević posetio Fond Svetlane Medvedev

Mlađan Đorđević posetio Fond Svetlane Medvedev

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević posetio je u sklopu službenog boravka u Moskvi Fond socijalno-kulturnih inicijativa Svetlane Medvedeve, supruge bivšeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva.

Đorđević je u razgovoru sa direktorom Fonda, Dmitrijem Vladimirovičem Salavjovim, izneo zahvalnicu za podršku koju je ova organizacija pružala programima namenjenim deci i mladima u Srbiji.

Foto: Pokret Oslobođenje

U srdačnom razgovoru, lider Oslobođenja i Salavjov razmenili su iskustva i stavove o omladinskoj i kulturnoj politici, a razgovarali su i o potencijalima za jačanje kulturnih veza Srbije i Rusije, kao i o dometima kulturnog dijaloga dva naroda.

Đorđević je domaćine upoznao sa aktivnostima pokreta Oslobođenje i generalnom društvenom situacijom u Srbiji i regionu, dok je Salavjov predstavio aktuelna društvena kretanja u Rusiji.

Direktor Fonda je takođe preneo pozdrave osnivača organizacije, gospođe Medvedev, te izrazio nadu da će u budućnosti biti pokrenuto još inicijativa za saradnju koja će dodatno zbližiti dva bratska naroda.

Mlađan Đorđević posetio Fond Svetlane Medvedev
Foto: Pokret Oslobođenje

Fond socijalno-kulturnih inicijativa osnovan je 2008. godine na inicijativu Svetlane Medvedeve.

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević nalazi se u službenoj višednevnoj poseti Moskvi, gde učestvuje na međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Metohiji, a u toku boravka će imati više sastanaka u Ruskoj dumi, državnoj administraciji i Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar