Mlađan Đorđević sutra predaje potpise Republičkoj izbornoj komisiji

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević predaće sutra potpise Republičkoj izbornoj komisiji

Danas su iz pokreta Oslobođenje saopštili da će potpisi Mlađana Đorđevića, predsednika pokreta Oslobođenje, biti predati Republičkoj izbornoj komisiji sutra, u subotu, 12. marta 2022. godine, u 15.00 časova.

U pisanom saopštenju se pozivaju mediji da isprate ovaj događaj, tokom kog će Mlađan Đorđević objasniti svoj stav o izborima, budući da je ranije više puta izjavio kako na njima nema smisla učestvovati.

Podsetimo, mediji su pisali poslednjih dana da bi Mlađan Đorđević mogao bi da uđe u predsedničku trku kao proruski kandidat, iako je poslednjih godinu dana zaustupao stav da izbori u Srbiji „ne postoje“ zbog manipulacija od strane vlasti.

Prema tvrdnjama u širim političkim krugovima, razlog da Đorđević odustane od bojkota je velika promena političke situacije zbog rata Rusije i Ukrajine.

List Danas je pisao nedavno da je vođa Oslobođenja počeo da prikuplja potpise za predsedničku kandidaturu i da planira da ih preda RIK-u zadnjeg dana roka za to 12. marta.

Đorđevićev je navodno, pre odluke da nastupi kao proruski predsednički kandidat, dobio podršku za kandidaturu iz krugova u Srbiji i Rusiji.

Đorđević proruski predsednički kandidat?

Ostavite komentar