MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: Vučić želi ĆORAVE KUTIJE, a ne SLOBODNE IZBORE

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: Vučić želi ĆORAVE KUTIJE, a ne SLOBODNE IZBORE

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ NE ŽELI SLOBODNE IZBORE, ON ŽELI ĆORAVE KUTIJE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević odgovorio je u pisanom saopštenju Aleksandru Vučiću na jučerašnje optužbe.

„Vučić i njegovi tabloidi kažu da ja tobože prizivam rat na ulicama i da pozivam na nasilje ako, citiram, izbori ne budu po mojoj volji. Izbori po mojoj volji su slobodni izbori. To su i jedini izbori koji su po volji Ustava i zakona ove zemlje“, kaže Đorđević i dodaje:

„Zna se šta su slobodni izbori. To su izbori bez batinaša, bez crnih džipova, bez kupovine glasova, bez aktivista SNS koji idu okolo sa spiskovima, bez arčenja desetina miliona evra iz budžeta za kampanju jedne stranke, bez biračkih mesta koja kontrolišu samo naprednjaci“.

Predsednik pokreta Oslobođenje smatra da se „režim na poslednjim lažnim izborima potpuno ogolio“, kao i „da je to sada jasno i članovima Srpske napredne stranke“:
„Napravili su izbore kao komunisti 1945. godine, samo su im ćorave kutije falile, ali verujem da će i to da uvedu uskoro. I kao rezultat su dobili jednopartijski parlament, sramotu koju Vučić pokušava da sakrije time što je već zakazao izbore za 2022. godinu“.

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: Vučić želi ĆORAVE KUTIJE, a ne SLOBODNE IZBORE
Foto: Oslobođenje

Đorđević kaže da takvi izbori „ustvari i nisu izbori“:
„Izbori mogu biti samo slobodni. Da građani odlučuju bez pritisaka i ucena, i da postoje ravnopravni uslovi za sve učesnike. Ja ne prizivam nasilje, već slobodne izbore. Nasilje priziva onaj koji to uskraćuje građanima“.

Lider Oslobođenja smatra da predsedniku SNS „takvi izbori ne odgovaraju“. Kako kaže, „prvi put kada Vučić izađe na poštene izbore, on će ih i izgubiti“.

„To vam je kao sa televizijskim nastupima Aleksandra Vučića. Kad god bi imao nekog sagovornika koji nije namešten, Vučić bi ispadao smešan u studiju. Zato već 7 godina nije izašao nikome na televizijski duel. Vučić gubi gde god nije namešteno“, zaključuje Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar