Na izborima za mesne zajednice u Ubu, Kruševcu i Svilajincu SNS osvojio 784 od 789 mandata

Izvor:
B92, Foto: Wikipedia

Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu na izborima za savete Mesnih zajednica koji su danas održani u opštinama Ub, Kruševac i Svilajnac.

U opštini Ub, gde se glasalo u ukupno 30 mesnih zajednica, kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka osvojili su svih 156 mandata.

“Osvajanje svih 156 mandata je jasan pokazatelj poverenja koje građani opstine Ub imaju kako u lokalnu samoupravu, tako i u politiku Srpske napredne stranke”, naveo je u pisanoj izjavi za Tanjug predsednik opstine Ub i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

On je ocenio da je ovo “jedna od najubedljivijih pobeda na izmaku tekuće godine i ozbiljan vetar u leđa pred predstojeće aprilske izbore”.

U Kruševcu su se birala 502 kandidata, a SNS je osvojio 497 mandata.

Pored izbora za mesne zajednice u Ubu i Krusevcu, SNS veceras slavi i u Svilajncu, gde je u 15 mesnih zajednica osvojio 131 od 131 mandata.

Povodom ove pobede oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je na svom nalogu na Tviteru poručila da je demokratija kada se borite na izborima.

“Demokratija je kada se borite na izborima i kada su vam svi izbori važni – od mesne zajednice do predsedničkih izbora.

Demokratija nije kada dajete sebi za pravo da drugima ograničavate jednu od osnovnih sloboda – slobodu kretanja. To je fašizam”, napisala je ona.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar