NKPJ i SKOJ: Komunisti širom sveta podržali Srbe sa Kosova i Metohije

Izvor:
Beta

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) saopštili su danas da su se na njihov poziv, “brojne” svetske komunističke partije i omladine “solidarisale” sa Srbima sa Kosova i Metohije a da su Partija narodne demokratije iz Južne Koreje i Komunistička omladina Švedske, tim povodom organizovale proteste ispred ambasada SAD u tim zemljama.

Komunisti su u saopštenju naveli da su partije te orijentacije iz celog sveta osudile nasilni upad kosovske policije u zgrade opština na severu Kosova i Metohije i “brutalno prebijanje” tamošnjih Srba.

Ocenili su da poslednji incidenti na severu Kosova i Metohije “po ko zna koji put pokazuju da je reč o teritoriji pod okupacijom zapadnog imperijalizma, otetoj od matice Srbije”.

“Bilo bi naivno verovati da bi se kvislinške vlasti u Prištini usudile na nasilnu intervenciju na severu Kosova i Metohije bez prethodno dobijene dozvole od strane svojih imperijalističkih gospodara iz Vašingtona, Londona i Brisela”, navodi se u saopštenju.

Komunisti su naveli da Kosovo i Metohiju smatraju “neotuđivim i integralnim deo Srbije” i ocenili da su Srbi koji žive na tom prostoru “građani drugog reda diskriminisani od strane albanskih separatističkih vlasti u Prištini.

“Komunističke partije i omladine zahtevaju da okupatorske trupe NATO-a odmah napuste južnu srpsku pokrajinu, a ona da se vrati u sastav svoje matice Srbije”, stoji u saopštenju.

Pozivu NKPJ i SKOJ odazvali su se Švajcarska komunistička omladina, Omladina komunističkog preporoda Francuske, Mladi socijalisti Hrvatske, Palestinska komunistička omladina, Komunistički savez Mladih iz Češke, Socijalistička radnička omladina Nemačke, Slobodna nemačka omladina, Lenjinski komunistički savez mladih Rusije.

Podršku Srbima sa Kosova i Metohije pružili su i Komunistička omladina Švedske, Ujedinjena demokratska omladina – Kipar, Komunistička partija Grčke, Komunistička partija Rusije, Partija narodne demokratije iz Južne Koreje, Komunistička partija Kurdistana, Komunistička partija Norveške, Komunistička partija Portugala, Revolucionarna komunistička partija Francuske, Komunistička partija Velike Britanije (ML) i Partija Komunista SAD.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare