Oslobođenje: Državna politika oko KiM se svela na to da mole Kurtija da Srpskoj listi udeli još jedan portfelj

Oslobođenje: Državna politika oko KiM se svela na to da mole Kurtija da Srpskoj listi udeli još jedan portfelj

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan ĐordĐević ocenio je danas kao “skandaloznu” najavu Srpske liste da će se obratiti kosovskom Ustavnom sudu u vezi broja ministarskih mesta koja su im pripala u novoj vladi Aljbina Kurtija.

Đorđević je naveo da “Srpska lista, Aleksandar Vučić, Nikola Selaković i svi ostali koji pričaju o žalbi izgleda direktno priznaju nadležnost takozvanog ustavnog suda lažne države Kosovo”.

“Koliko je sramotno što se cela državna politika oko Kosova i Metohije svela na to da mole Kurtija da Srpskoj listi udeli još jedan portfelj, da se namiri još neki lokalni funkcioner Srpske liste, odnosno Srpske napredne stranke”, naveo je Đorđević a prenelo Oslobođenje.

Dodao je da je do 2012. godine “državna politika prema Kosovu i Metohiji podrazumevala aktivno prisustvo Republike Srbije u svim mestima sa srpskom većinom, gde je postojao čitav državni sistem, od pravosudđa i bezbednosnih službi do snabdevanja električnom energijom”.

“U poslednjih devet godina sva ta ovlašćenja preneta su na Prištinu pa se sada raspravlja oko broja fotelja u tzv. kosovskoj vladi. Srpska lista se kao nećka, neće da glasaju za Kurtijevu vladu, a jedno ponuđeno mesto su bez problema prihvatili. Isto kao što su bez problema sedeli u vladama Haradinaja, Tačija i ostalih ratnih zločinaca”, naveo je lider pokreta Oslobođenje.

Srpskoj listi je u novom kabinetu u Prištini pripalo jedno ministarsko mesto iako su Srbima po Ustavu Kosova garantovana dva resora u vladi.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar