Oslobođenje formiralo Savet za borbu protiv kriminala

Oslobođenje formiralo Savet za borbu protiv kriminala
Printscreen YouTube/ Pokret Oslobodjenje

Oslobođenje formiralo Savet za borbu protiv kriminala

Pokret Oslobođenje, čiji je predsednik Mlađan Đorđević, formiralo je Savet za borbu protiv kriminala. Kako je saopšteno medijima, u ovom telu se nalaze istaknuti policajci i pripadnici drugih službi bezbednosti, koji su se izdvojili svojim radom u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i terorizma, dok su mnogi od njih javno ukazivali na veze između vrha policije, režima i organizovanih kriminalnih grupa.

Tim povodom javnosti su se obratili Milan Dumanović, predsednik Saveta i bivši operativac Uprave kriminalističke policije, kao i Zlatko Gigić, bivši pripadnik Žandarmerije, koji je bio optužen za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog 2014. godine.

„Pravo je vreme za formiranje ovakvog tela, jer svedočimo potpunoj kriminalizaciji vrha države, gde vidimo da su funkcioneri SNS, kriminalne grupe i korumpirani vrh policije i službi u neraspletivoj vezi“, istakao je Dumanović.
On je podvukao da je Savet formiran jer pokret Oslobođenje smatra da sve političke veze organizovanog kriminala moraju biti prekinute, obelodanjene i procesuirane.

„Naš zadatak je da ukazujemo na takve afere, a na poštenim policajcima i tužiocima, kakvih ima još mnogo, jeste da proceusiraju odgovorne, zarad bezbednosti države Srbije i svih građana“, kaže Milan Dumanović.

Printscreen

Gigić je podvukao da je bezbednosna situacija u Srbiji loša i da javnost mora biti upoznata sa time.

 

„Čast mi je što sam u ovom Savetu, pre svega jer se u njemu nalaze časni i pošteni, bivši i sadašnji pripadnici bezbednosnih službi Srbije, koji su svojim karijerama i radom doprineli mirnijem snu građana Srbije“, rekao je on.

Iz pokreta Oslobođenje najavljuju formiranje drugih programskih saveta u ključnim oblastima njihovog delovanja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Prikaži 1 komentar

1 komentar

Ostavite komentar