Oslobođenje formiralo Savet za borbu protiv kriminala

Oslobođenje formiralo Savet za borbu protiv kriminala

Pokret Oslobođenje, čiji je predsednik Mlađan Đorđević, formiralo je Savet za borbu protiv kriminala. Kako je saopšteno medijima, u ovom telu se nalaze istaknuti policajci i pripadnici drugih službi bezbednosti, koji su se izdvojili svojim radom u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i terorizma, dok su mnogi od njih javno ukazivali na veze između vrha policije, režima i organizovanih kriminalnih grupa.

Tim povodom javnosti su se obratili Milan Dumanović, predsednik Saveta i bivši operativac Uprave kriminalističke policije, kao i Zlatko Gigić, bivši pripadnik Žandarmerije, koji je bio optužen za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog 2014. godine.

„Pravo je vreme za formiranje ovakvog tela, jer svedočimo potpunoj kriminalizaciji vrha države, gde vidimo da su funkcioneri SNS, kriminalne grupe i korumpirani vrh policije i službi u neraspletivoj vezi“, istakao je Dumanović.
On je podvukao da je Savet formiran jer pokret Oslobođenje smatra da sve političke veze organizovanog kriminala moraju biti prekinute, obelodanjene i procesuirane.

„Naš zadatak je da ukazujemo na takve afere, a na poštenim policajcima i tužiocima, kakvih ima još mnogo, jeste da proceusiraju odgovorne, zarad bezbednosti države Srbije i svih građana“, kaže Milan Dumanović.

Printscreen

Gigić je podvukao da je bezbednosna situacija u Srbiji loša i da javnost mora biti upoznata sa time.

 

„Čast mi je što sam u ovom Savetu, pre svega jer se u njemu nalaze časni i pošteni, bivši i sadašnji pripadnici bezbednosnih službi Srbije, koji su svojim karijerama i radom doprineli mirnijem snu građana Srbije“, rekao je on.

Iz pokreta Oslobođenje najavljuju formiranje drugih programskih saveta u ključnim oblastima njihovog delovanja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

Ostavite komentar