25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

OSLOBOĐENJE NA PUTU KROZ HERCEGOVINU: Đorđević i Kosović odali poštu stradalim Srbima (VIDEO)

OSLOBOĐENJE NA PUTU KROZ HERCEGOVINU: Đorđević i Kosović odali poštu stradalim Srbima (VIDEO)

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević i generalni sekretar pokreta Oslobođenje Nikola Kosović obišli su Hercegovinu.

Pokret Oslobođenje već nekoliko meseci obilazi Srbiju. Mlađan Đorđević, u okviru akcije, koju je pokret Oslobođenje nazvao “Razgovor sa Srbijom”, obilazi Srbiju i razgovara sa stanovništvom.

Međutim, ovoga puta pokret Oslobođenje je posetio i Hercegovinu. Đorđević i Kosović su boravili u Trebinju, a posetili su manastir Tvrdoš, razgovarali sa vladikom Atanasijem Jevtićem, obišli grob čuvenog srpskog književnika Jovana Dučića. Vraćajući se prema Srbiji Đorđević i Kosović, posetili su mesto stradanja Srba, koji su stradali od ustaša, nedaleko od mesta Korita.

U ovom mestu su pronađeni ostaci 134 Srba. Njihovi posmrtni ostaci pohranjeni su nedaleko od mesta gde su i nađeni u selu Korita. Članovi pokreta Oslobođenje odali su poštu svim stradalima. Đorđević i Kosović su u video snimku koji je objavljen na zvaničnom kanalu pokreta Oslobođenje ukazali na činjenicu da svoje žrtve ne smemo zaboraviti.

Pogledajte ceo video putovanja

Politikon

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: