Oslobođenje podnelo krivičnu prijavu protiv Čadeža zbog upotrebe simbola Kosova

Oslobođenje podnelo krivičnu prijavu protiv Čadeža zbog upotrebe simbola Kosova

Pokret Oslobođenje objavio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, zbog upotrebe simbola tzv. Kosova u zvaničnim komunikacijama, uključujući i naloge PKS na društvenim mrežama.

Prema rečima Mlađana Đorđevića, predsednika ovog pokreta, PKS „kontinuirano koristi simbole ove lažne tvorevine“ i tretira Kosovo kao nezavisnu državu, protivno Ustavu i zakonima Republike Srbije.

„Privredna komora Srbije je zakonom definisana organizacija kojoj Republika Srbija poverava određena ovlašćenja, i kao takva je obavezna da poštuje celovitost, teritorijalni integritet i suverenitet zemlje“, ističe Đorđević.

On objašnjava da je Čadež prijavljen na osnovu člana 306. Krivičnog zakonika, prema kojem svakom građaninu koji „potpiše, prizna ili prihvati kapitulaciju ili okupaciju Srbije ili nekog njenog dela preti kazna od najmanje deset godina zatvora.“

Predsednik Oslobođenja je podsetio i da je Čadež bio deo delegacije Srbije u Beloj kući prošle godine, kada je učestvovao u pregovaranju „sramnog Vašingtonskog sporazuma“.

„Tim dokumentom je dodatno oštećen suverenitet Srbije. Vučić se tada obavezao da neće blokirati buduće međunarodne integracije Kosova, da će Srija obustaviti kampanju povlačenja priznanja, a direktno je pozvan Izrael da prizna Kosovo“, objašnjava Đorđević i dodaje da pokret Oslobođenje već dugo ukazuje da Vučićev režim radi „na zaokruživanju kosovske nezavisnosti.“

„Privredna komora Srbije je očigledno samo još jedan instrument u tom prljavom poslu režima, da se normalizuje ilegalna kosovska nezavisnost“, zaključuje lider pokreta Oslobođenje.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar