OSLOBOĐENJE podržalo protest ispred SANU 16. januara u 12 časova: Predsednik SANU saučesnik Vučiću u ubeđivanju Srba da se odreknu KiM

OSLOBOĐENJE PODRŽALO PROTEST ISPRED SANU

Pokret Oslobođenje podržao je najavljeni protest ispred Srpske akademije nauka i umetnosti, a povodom izjava predsednika ove ustanove Vladimira Kostića o Kosovu i Metohiji.

Na skupu će biti upućen apel akademicima da se ograde od stavova akademika Kostića, kao i da pokrenu inicijativu za njegovu smenu.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ranije je izjavio da „ni Vučić ni Kostić nemaju pravo da se odriču Kosova i Metohije“, te kritikovao predsednika SANU zbog stavova o nezavisnosti Kosova, ali i negativnih izjava o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vladici Grigoriju.

„Vučić je tražio partnere u opoziciji koji će mu pomoći u izdaji Kosova i nije ih našao, pošto tamo nema nikog kredibilnog. Onda je tražio u Crkvi i nije uspeo. Sada se okrenuo Akademiji. Saučesništvo Vučiću u poslu ubeđivanja Srba da se odreknu Kosova je posao nedostojan predsednika SANU“, rekao je tada Đorđević.

Na protestu će govoriti nezavisni poslanik Vladan Glišić, omladinski aktivista Nemanja Vukčević i dr Miša Đurković, naučni savetnik. Skup je zakazan za subotu, 16. januara u 12 časova, ispred zgrade SANU u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Politikon

POSLEDNJE OBJAVLJENO

1 komentar

Ostavite komentar