Otadžbina: Vučiću je bilo lako da ŠALJE TUĐE SINOVE U RAT, danas kad ima svoje, on je mirotvorac i nema nameru da zaštiti Srbe na KiM

Izvor:
Beta

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžina” saopštio je danas da je u poslednje vreme evidentan porast nasilja prema tamošnjem srpskom stanovništvu, ali da je “reakcija režima u Beogradu je anemična i mlaka”.

“Čak naprotiv, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata je izajavio da on nema nameru da šalje vojsku da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji jer kako on kaže ne želi da srpski dobrovoljci pa i njegovi sinovi dožive tragičnu sudbinu na Кosovu i Metohiji”, naveo je pokret.

Kako je u saopštenju istaknuto, takvim izjavama predsednik Srbije samo podstiče Albance na nekažnjeno nasilje nad Srbima.

Logo

“Ovo je još čudnije imajući u vidu da je predsednik nekada govorio da za jednog ubijenog Srbina treba ubiti 100 Muslimana a stotine dobrovoljaca kao generalni sekratar Srpske radikalne stranke poslao je na ratišta u Hrvatsku i BiH. Lako je bilo slati tuđe sinove, ali danas kad ima svoje, on je mirotvorac”, naglasio je pokret.

 

U saopštenju se navodi da je, uprkos tome što vlast vodi kampanju suprotnu nacionalnim i državnim interesima, “i dalje 85 odsto gradana Srbije protiv predaje Kosova i Metohije i isto toliki broj za takozvani zamrznuti koflikt”, a da “posebno raduje” što je taj je broj “najveći u uzrastu od 18 do 25 godina”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare