Parović: Vučić vodi antirusku kampanju, planira da Srbiju ZADUŽI 10 MILIJARDI DOLARA KOD AMERIČKIH FONDOVA

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/ YouTube Kanal 9

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je da je “ispod medijskog radara i pažnje javnosti prošla vest kako je Srbija uvela dodatne sankcije Belorusiji i time stala u red zemalja koje dosledno prate Evropsku uniju i američku politiku prema toj državi”.

“Da bi se javnost pripremila za nastavak usaglašavanja Vučićevih stavova sa Bajdenovom administracijom pokrenuta je i perfidna kampanja protiv zemnog gasa koji uvozimo iz Rusije”, rekao je Parović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, “sve je počelo otvorenim lažima Aleksandra Vučića o tome šta je sa Putinom dogovorio na sastanku u Sočiju”, kada je po njegovim rečima samo produžen rok važenja aktuelnog ugovora koji datira iz 2011. sa aneksom iz 2013.

“Gasprom u potpunosti poštuje ugovorene količine gasa i zaista nam daje više nego povoljnu cenu računatu po naftnoj formuli. Problem je taj što Srbiji zimi trebaju dodatne količine za koje je Vučić slagao da su takođe dogovorene, a sa ciljem da se prikaže značajnijim nego što jeste, ali i da omogući da se u javnosti pokrene priča o Rusiji koja nas pljačka”, rekao je Parović.

Parović je rekao da je na potpuno isti način na koji je svesno umanjivana pomoć koju je EU dala Srbiji na vrhuncu korona krize “kako bi se veličalo ‘čelično prijateljstvo sa Кinom’ sada se svesno urušava kredibilitet energetskog aranžmana sa Rusijom” kako bi se omogućilo da se sprovede član ugovora koji je potpisan u Vašingtonu, o potrebi diverzifikacije energetskih izvora.

“Upravo na bazi tog ugovora Vučić planira da Srbiju zaduži kod američkih fondova za 10 milijardi dolara kako bi se kupile njihove nuklearne centrale, ali i druge energetske tehnologije”, istakao je Parović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare