Pokret Oslobođenje formirao Savet za Kosovo i Metohiju: “Da se izdaji stane na kraj”

Pokret Oslobođenje formirao Savet za Kosovo i Metohiju: “Da se izdaji stane na kraj”

Pokret Oslobođenje formirao je Savet za Kosovo i Metohiju, saopštio je danas medijima predsednik ove organizacije, Mlađan Đorđević. On je objasnio da je cilj Saveta staranje o politikama vezanim za južnu srpsku pokrajinu, aktivizam, okupljanje istomišljenika koji se protive „izdaji Kosova“, ali i, kako je rekao, praćenje aktivnosti ovog režima i uzbunjivanje javnosti u slučaju protivustavnog delovanja.

„Protivustavno delovanje režima u vezi Kosova i Metohije je aktuelno svih devet godina koliko su na vlasti. Za to vreme su potpisali, po sopstvenom priznanju, 48 različitih sporazuma sa Prištinom. Praktično su otkazali suverenitet Srbije u mnogim oblastima“, navodi Đorđević.

On je podsetio da je Pokret Oslobođenje u decembru „prvi objavio da je režim predao Albancima energetski sistem i snabdevanje strujom na severu Kosova“.

„Ishod ka kome ide Vučićeva politika je postizanje pravno obavezujućeg sporazuma kojim će tzv. Kosovo biti priznato i kojim će dobiti stolicu u UN. To je zadatak koji je dobio od svojih zapadnih sponzora. Krajnji cilj našeg Saveta za KiM je sprečavanje takvog sporazuma, kojim bi se trajno oštetio suverenitet Srbije“, kaže predsednik Oslobođenja.

U Savet su, prema njegovim rečima, zbog važnosti teme ušli svi osnivači pokreta, kao i brojni aktivisti. Savetom će predsedavati Ivan Ivanović iz Konzervativnog pokreta Naši.

„Ova tema ne sme biti ograničena samo na jednu organizaciju ili pokret. Naš Savet je otvoren za sve ljude koji žele aktivno da se bave ovom temom i koji prihvataju našu politiku u vezi Kosova – da se izdaji stane na kraj. Pokret Oslobođenje protivi se svakom sporazumu i svakoj trgovini Kosovom i Metohijom“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar