Pokret Oslobođenje obeležio stradanja Draže Mihailovića i carske porodice Romanov

Izvor:
Politički.rs

Pokret Oslobođenje organizovao je danas u crkvi Svetog Save na Vračaru pomen srpskom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću i njegovim slavnim borcima, obeležavajući tako 75 godina od njegovog ubistva.

Prijatelji pokreta Oslobođenje prisustvovali su, takođe, liturgiji i pomenu na svetu carsku i mučeničku porodicu Romanov, nakon čega su položili vence na spomenik caru Nikolaju Drugom Romanovu u Beogradu.

“I Dražu, i Romanove usmrtio je komunistički režim, te su oni mučenici totalitarne vlasti, ali su i simboli slobode i najčistijeg rodoljublja”, rekao je ovom prilikom predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević i dodao:

“Sramota je za državu da dan kada je mučki ubijen srpski general Draža Mihailović, kome se prethodno sudilo na montiranom političkom suđenju, ne obeležava. Posebno je sramotno, ako imamo u vidu da su oba antifašistička pokreta izjednačena, a da je Draža prvi ustanik protiv nacizma i fašizma u Evropi“.

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, položio je venac na spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću u Lapovu, gde je, takođe, organizovan pomen. Lapovo je jedno od mesta koje je prvo podiglo spomenik i trg nazvalo u čast generalu Mihailoviću.

Podsetimo, Srpska pravoslavna crkva danas obeležava praznik carskih mučenika iz porodice Romanov, koji su od strane boljševika streljani na današnji dan 1918. godine, a Ruska pravoslavna crkva ih je kanonizovala 2000. godine.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar