Pokret Oslobođenje povodom Dana pobede: Kosovo je Srbija, Vučić može da raspolaže svojom kućom u Čipuljićima, Kosovo i Metohija pripadaju srpskom narodu!

POKRET OSLOBOĐENJE POVODOM DANA POBEDE: KOSOVO JE SRBIJA

Aktivisti pokreta Oslobođenje okupili su se danas ispred delegacije Evropske unije u Beogradu, a povodom Dana Evrope i Dana pobede u Drugom svetskom ratu. Oni su istakli transparent „Neka čuju Vučić i Evropska unija – Kosovo je bilo i ostaće Srbija“.

Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević je tom prilikom izjavio da su došli da podsete delegaciju EU šta su to evropske vrednosti.

„Evropska vrednost je vladavina prava i poštovanje zakona. Kosovska jednostrano proglašena nezavisnost je ilegalna i pokušava se ostvariti brutalnom silom i prevarom“, rekao je on.

Đorđević je ovom prilikom reagovao i na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su “punopravno članstvo u EU uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije način da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom”:

“Postavljam pitanje izdajniku Aleksandru Vučiću kakav je to kompromis kada je status Kosova i Metohije već rešen Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, voljom srpskog naroda i stavom Srpske pravoslavne crkve. Aleksandar Vučić može da raspolaže imovinom svog jajinačkog klana, ili svojom kućom u Čipuljićima, ali Kosovo i Metohija pripadaju srpskom narodu koji nikada neće pristati na ucene poput uslovljavanja članstva u EU po cenu odricanja od 17% svoje teritorije”, rekao je Đorđević.

Đorđević je podsetio da je od 2012. do danas režim Aleksandra Vučića potpisao 48 različitih sporazuma sa Prištinom, na osnovu kojih se Srbija odrekla suvereniteta na Kosovu i Metohiji u praktično svim oblastima.

„Sada nam spremaju i poslednji, pravno obavezujući sporazum kojim će Vučićev režim da prizna Kosovo i dozvoli mu članstvo u Ujedinjenim nacijama. Upozoravamo Aleksandra Vučića – to neće proći! Srpski narod to neće dozvoliti“, zaključio je predsednik pokreta Oslobođenje.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar