Pokret Oslobođenje poziva na skup povodom godišnjice Oliverovog ubistva

Pokret Oslobođenje podržao je skup povodom četvrte godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, koji je za 16. januar najavio lider „Pokreta za preokret“ Janko Veselinović. Podsetimo, protestna šetnja, koja bi počela ispred Predsedništva Srbije, završila bi se paljenjem sveća u crkvi Svetog Marka.

Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević ukazao je tom prilikom da je „16. januar simbol vlasti Aleksandra Vučića“.

„Gnusna likvidacija Olivera Ivanovića je nešto što će zauvek obeležiti ovaj režim i ove mračne godine. Četiri godine nemamo odgovor na pitanje šta se tačno desilo“, ističe Đorđević.

Prema njegovim rečima, istraga tapka u mestu, iako je, kako je naveo, svima jasno ko je imao najviše interesa da Ivanović nestane.

„Od momenta Oliverove smrti, nestaje poslednja linija otpora kriminalnom preuzimanju i zatim prodaji severa Kosova i Metohije“, objašnjava lider Oslobođenja.

On se osvrnuo i na referendum o ustavnim promenama, zakazan upravo za 16. januar.

„Za nas toga dana nema referenduma. Nećemo davati legitimitet onima koji pljačkaju, ubijaju i izdaju Srbiju, da glume pravnu državu i menjaju ustav“, rekao je Đorđević.

Lider Oslobođenja je pozvao sve pristalice ovog pokreta da toga dana ne izađu na referendum.

„Kada padne ova vlast, biće poništene sve odluke koje su donete na ilegalan način ili one koje su štetne za Srbiju, uključujući i ovaj pokradeni referendum“, kaže Đorđević.

On je objasnio zašto pokret Oslobođenje smatra da glasanje 16. januara treba bojkotovati.

„Ne može ustavne promene da donosi jednopartijski parlament, menjajući naprečac zakon o referendumu i zatim gurajući izmene najvišeg akta u državi na silu, putem ucenjenih i potplaćenih birača, kao i drugih mahinacija“, kaže lider Oslobođenja.

Kako je naveo, sledeća ustavna promena će biti brisanje Kosova i Metohije iz preambule.

„Zbog toga se režim Aleksandra Vučića mora sprečiti, a blokade prošlog meseca su pokazale da je najbolji način na ulici, masovnom građanskom neposlušnošću“, zaključuje Mlađan Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare