Pompeo pisao Vučiću

Pompeo pisao Vučiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea.

Pompeo se predsedniku Srbije zahvalio na transportu državljana SAD iz Srbije.

U Pompeovom pismu se kaže:

„Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Pompeo pisao Vučiću
FotoTwitter/ @SecPompeo

Pompeo pisao Vučiću

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAD zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode“.

Tanjug

FotoTwitter/ @SecPompeo

Pompeo pisao Vučiću

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare