Poslanik Ševarlić počeo štrajk glađu zbog veleizdaje. Da sve obesmisle nakačili se Obradović, Martinović i Sandra Božić

Poslanik Ševarlić počeo štrajk glađu zbog veleizdaje. Da sve obesmisle nakačili se Obradović, Martinović i Sandra Božić

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić saopštio je da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ševarlić je ocenio je da je “parlament Srbije sramota” koja služi “za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke”, ocenivši da je SNS “nacionalno neodgovorna”.

Odeven u srpsku narodnu nošnju, Ševarlić je novinarima u parlamentu pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka listu “Politika”, u kojoj je istakao da Rezoluciju 1244 treba menjati, a onda je pustio i snimak izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o “sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji”.

Srbija ne priznaje seperatističku državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, naglasio je Ševarlić, prenosi N1.

Poslanik Ševarlić počeo štrajk glađu zbog veleizdaje. Da sve obesmisle nakačili se Obradović, Martinović i Sandra Božić
Printscreen

Je li ovo veleizdaja? Hoćemo li se probuditi jednoga dana u centralnoj Srbiji, u sastavku neke druge države sa ovim rukovodstvom? Zašto se ne pokreće pitanje izlaska Kosova iz elektroenergetskog sistema Srbije i pripajanje Albaniji? Čemu služi ovaj parlament, upitao je Ševarlić.

Lideru pokreta Dveri Bošku Obradoviću se ovo učinilo kao dobra prilika za pojavljivanje u medijima, pa je i on  počeo štrajk glađu ispred Narodne skupštine.

Printscreen

Kako je rekao, on će se pridružiti samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću.

Nepozvani i ničim izazvani Obradović je svoju želju za eksponiranjem i samopropocijom pojasnio na Tviteru.

“Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora”, napisao je Obradović na Tviteru.

“Ljudski je da sednemo za isti sto i da razgovaramo, moramo se dogovoriti ako smo ljudi…Ne možemo da se okupljamo oko Aleksandra Vučića, možemo da se okupimo oko Ustava, zakona, demokratije. Ne može Vučić da određuje, da on komanduje”, kazao je Obradović novinarima na stepeništu ispred Doma Narodne skupštine, gde su štrajk počeli.

Obradović kaže i da je počeo štrajk glađu, jer su prethodnih meseci, kako je rekao, od njega tražili da uradi “nešto nenasilno”.

“Ja sam vas evo poslušao, ovo je najnenasilnije što može da se uradi”, rekao je.

Obradović je još jednom zatražio da se prekine sednica u Skupštini Srbije i da se razgovara o tome da izbori budu pomereni za kraj godine.

Lider Dveri je na konferenciji za novinare ranije danas u holu Skupštine Srbije rekao da Dveri neće učestvovati na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun.

“Srpski pokret Dveri ostaje veran potpisu u Sporazumu s narodom i neće na izbore niti na jednom nivou”, rekao je Obradović.

“Izaći ćemo i sa novim programom u novoj političkoj realnosti nakon pandemije. Ne želimo da damo legitimitet izdajničkoj Skupštini, koja bi imala za cilj da prizna Kosovo i da stane iza onoga što je Vučić dogovorio s Tačijem a to je priznanje. Zovem sve kolege iz opozicije koje su u bojkotu i koje se slažu da je dosadašnji način bojkota mrtav, da se ujedinimo i krenemo u organizovane akcije za odlaganje izbora 21. juna, a onda zajednički izlazak na zajedničkoj listi opozicije”, kaže Obradović.

Obradović je rekao i da je “pasivni bojkot mrtva priča”, a da su spremni da sarađuju “samo sa onima koji će se boriti za odlaganje izbora zakazanih za 21. jun”.

“Pasivan bojkot je neprihvatljiv. Spremni smo da sarađujemo samo s onima koji su spremni da se zajedničkim snagama borimo za odlaganje izbora. Na zasedanju Skupštine se dešava novi državni udar i ruši ostatak demokratije. Pozivam sve pravnike i političke opcije da zajedničkim snagama osudimo ono što nameravaju da urade na sednici, a to je izmena dva ključna izbrona zakona 45 dana pred izbore. Ono što se danas dešava u Skupštini, za svakog časnog ustavobranitelja znači bojkot izbora i borbu za odlaganje”, naveo je lider Dveri.

Aleksandar Martinović i Sandra Božić izneli stolice ispred Narodne skupštine, seli i započeli gladovanje.

Poslanik Ševarlić počeo štrajk glađu zbog veleizdaje. Da sve obesmisle nakačili se Obradović, Martinović i Sandra Božić
Printscreen

Da bi od cele priče napravili kompletnu sprdnju i prikrili vredan poštovanja potez profesora Ševarlića, posle Boška Obradovića u štrajk glađu stupili su i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, sa zahtevom da tužilaštvo reaguje i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića.

Martinović je pozvao tužioce da se zamisle zašto nisu reagovali na krivična dela koja je, kako je rekao, činio Obradović, i pozvao ih da se konačno probude i izvedu pred lice pravde počinioce krivičnih dela.

On je dodao da će se boriti da Srbija bude demokratska država, i da u njoj ne pobedi fašizam, a pozivom tužilaštvu, kako je rekao, odgovorio je na štrajk glađu lidera Dveri Boška Obradovića.

N1, Politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Virus
Virus
4 godine pre

Martinovic majmune Srbija je bila demokracka drzava dok vi niste dosli na vlast