Protest studenata: Domove su izgradili naši roditelji, ne pripadaju Vučiću i Vladi, ne mogu nas oni izbacivati

Protest studenata: Domove su izgradili naši roditelji, ne pripadaju Vučiću i Vladi, ne mogu nas oni izbacivati

Grupa studenata okupila se ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, tražeći da se ne izbacuju iz domova i da im se obezbedi besplatno testiranje na koronavirus, kao i ukidanje školarina za sledeću godinu onima koji su samofinansirajući i dodatni rokovi za polaganje ispita.

Predstavnik organizacije Studentski front Miloš Karavejzić rekao je da je skup organizovan kako bi se pokazalo da studente niko ne sme da ponižava lažnim obećanjima, jer su svi do sada ćutali kad su proletos izbacivani iz domova.

“Ne damo naše domove, koje su izgradili naši roditelji, ne pripadaju oni Aleksandru Vučiću i Vladi, ne mogu nas oni izbacivati”, poručio je on.

Karavejzić je rekao da je formiran štrajkački odbor “kako ne bi razni lažni predstavnici studentskih organizacija, bliski vlasti, odlučivali u ime studenata”.

Predstavnik Studentskog fronta Marko Radić upozorio je da na ovom protestu nema mesta političkim interesima partija koje bi želele da zloupotrebe protest.

On je poručio da je ključni od pet zahteva učesnika protesta onaj šesti – koji će tražiti ako se ne ispune ostali – ukidanje školarina.

Studenti kažu da očekuju odgovore u roku od tri dana.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović se obratila studentima, rekavši da očekuje da će junski rok biti realizovan do kraja uz puno poštovanje svih mera zaštite, a u skladu s tim da će studentski domovi biti dostupni dok su studeti na ispitu, na šta su okupljeni uzvikivali: “celo, leto!”

Studenti na platou ispred Filozofskog fakulteta čekaju da im se priključe kolege iz studentskih domova, pa da zajedno krenu u Vladu Srbije, gde će predati zahteve.

N1, Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare