Radikali traže zabranu ulaska migranata zbog korona virusa

Radikali traže zabranu ulaska migranata zbog korona virusa

Radikali traže zabranu ulaska migranata zbog korona virusa

BEOGRAD – Srpska radikalna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da zbog širenja korona virusa zabrani ulazak migrantima u našu zemlju i smatra da nije moguće kontrolisati njihovo kretanje, to koliko ih ima, niti odakle dolaze, s obzirom da granicu prelaze uglavnom na nezakonit način.

Kritikujući raniju strategiju vlade o migrantima, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj rekao je u Skupštini Srbije da postoji realna opasnost od potencijalnog širenja korona virusa zbog toga što, kako tvrdi, država nije u stanju ni da evidentira niti da locira njihovo kretanje.

“Potrebno je hitno doneti mere povodom migrantskog pitanja i potpuno i apsolutno zabraniti ulazak migrantima u Srbiju. Vlast je već duži niz godina podredila interese građana Srbije migrantima. Mi nismo ni ksenofobi ni rasisti, niti smo podložni teorijama zavere, ali ovo je jedino rešenje, pogotovo u ovoj situaciji”, naveo je Šešelj.

On je naglasio da najveći teret migrantske krize treba da podnesu zemlje koje su i izazvale ratove u zemljama iz kojih migranti beže, a ne zemlje poput Srbije, koje nemaju nikakvu krivicu u tome.

Šešelj je saopštio i da je Srpska radikalna stranka zbog širenja korona virusa otkazala sve zakazane skupove te da nove neće zakazivati dok za to ne budu postojali uslovi.

RTV

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare