Ruski REGNUM: Đorđević se protivi izlasku opozicije na izbore

Izvor:

Pokret oslobođenje neće učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji na proleće 2022. godine. Ovo je 22. oktobra saopštio lider pokreta Mlađan Đorđević, prenosi ruska federalna agencija Regnum.

Prema Đorđevićevim rečima, svaka opoziciona stranka koja izađe na izbore „daće legitimitet vladajućem režimu da opljačka i izda Srbiju”.

Đorđević je dodao da Srbiji treba politička stranka koja nije spremna „da uradi bilo šta zarad jednog poslaničkog mandata”.

Prema njegovim rečima, ako opozicija dobije čak i sto poslaničkih mandata u Skupštini Srbije, to neće ništa promeniti, osim činjenice da će vladajući režim na taj način dobiti podršku za svoje postupke, prenosi Regnum  pisanje Bete.

Đorđević je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je potpisivanjem Briselskog i Vašingtonskog sporazuma zapravo priznao nezavisnost Kosova. On je napomenuo da pre završetka ovog procesa separatističkom Kosovu ostaje samo da uđe u UN, što zavisi ne od Vučića, već od stava Rusije i Kine.

Ruska federalna agencija na kraju podseća da je većina opozicionih partija bojkotovala prethodne parlamentarne izbore u Srbiji, koji su održani u leto 2020.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar