Saša Radulović: Srpska napredna stranka prikupljala potpise za Sergeja Trifunovića

Saša Radulović: Srpska napredna stranka prikupljala potpise za Sergeja Trifunovića

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović i predsednik Dosta je bilo Saša Radulović raspravljali su se u emisiji “Utisak nedelje” oko toga ko je za koga prikupljao potpise za predstojeće parlamentarne izbore. Radulović je izjavio da je svim strankama koje izlaze na izbore, sem političke opcije koju predvodi, vladajuća SNS prikupljala potpise za predstojeće izbore. Trifunović je te tvrdnje demantovao.

Lider PSG Sergej Trifunović rekao je da je politička opcija koju predvodi nakon vanrednog stanja odlučila da ipak učestvuje na predstojećim izborima, zato što je tada uvideo “kako izgleda kada jednom čoveku date kompletnu vlast”.

“Desila se korona i mi vidimo šta se dešava kada date kompletnu vlast (Aleksandru Vučiću). To izgleda tako što crni kombi u moju ulicu dovodi navijače koji pale baklje, maltretiranje gradjana. Neću da im dam kompletnu vlast, da čekamo četiri godine u špajzu”, rekao je Trifunović u Utisku nedelje.

On je rekao da je PSG pristupio takozvanom “Sporazumu sa narodom”, koji predviđa da stranke opozicije zajednički bojkotuju izbore, jer to treba da bude “garant da bivši činioci”, kada dođu na vlast ne propuste da na neki način ne kazne sadašnje predstavnike vlasti, kao što je to učinila Demokratska opozicija Srbije.

Trifunović je navode lidera Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića da je vladajuća Srpska napredna stranka prikupljala potpise za PSG, odbacio kao “laži”.

Na pitanje Radulovića gde je najviše i na kojoj opštini skupio potpisa, Trifunović nije znao da odgovori.

Saša Radulović: Srpska napredna stranka prikupljala potpise za Sergeja Trifunovića
Printscreen/ Youtube Peščanik

“Skupili ste na Novom Beogradu i to 5.002 potpisa, na svakih osam minuta po potpis, a na toj opštini i ne idete na izbore”, rekao je Radulović.

Zatim, nastavio je da nabraja lider DJB-a: “Na Čukarici ste skupili 1.200, a ne izlazite na lokalne izbore na Čukarici, preko 1.000 u Novom Sadu a ne izlazite tamo na izbore, u Šidu preko 500 potpisa”.

“To je gnusna podmetačina i laž”, rekao je Trifunović navodeći da je svaki dan skupljao oko 100, 120 potpisa.

“Vidim da se Dosta je bilo dosta bavi drugim ljudima”, dodao je on, rekavši da se Radulović sada ponaša kao Marjan Rističević.

“Ja sam samo na Zelenom vencu sa Srbijankom Turajlić skupio 280 potpisa”, rekao je Trifunović odgovarajući na optužbe Radulovića.

Radulović je ukazao da je “vlast prikupljala potpise svima osim Dosta je bilo”, napominjujući da će to i dokazati.

On je dodao da je PSG lagao i u vezi sa skupljenih 700 glasova na Vračaru.

Na pitanje Olje Bećković zašto se Dosta je bilo fokusira na PSG, a ne na Aleksandra Vučića, Radulović je odgovorio da se ne fokusira na PSG nego na čitav sistem prikupljanja potpisa, odnosno način na koji pojedine stranke dolaze do potpisa.

Nakon rasprave, kada je Bećković najavila reklame, produkcija je ostavila uključen zvuk iz studija pa je moglo da se čuje kako je Trifunović uvredio Radulovića. “Vi ste lažovčina ozbiljnih razmera”, rekao je Trifunović, na šta mu je Radulović rekao: “Sram vas bilo”.

Beta, Nova.rs, N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare