Šefovi diplomataija EU u ponedeljak o Zapadnom Balkanu

Izvor:
Beta

Šefovi diplomatija zemalja EU raspravljaće u ponedeljak u Briselu o Zapadnom Balkanu, pre svega o situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima Srbije i Kosova.

Kako je najavilo slovenačko predsedništvo EU, Zapadni Balkan jedna je od tema u fokusu sednice Saveta EU za spoljne poslove zakazane za 15. novembar, kojom će predsedavati visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

Razgovaraće se mogućnostima unapredjenja saradnje EU i Zapadnog Balkana. Slovenija kao predsedavajuća snažno podržava jačanje koordinacije i saradnje Unije sa partnerima na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

U razgovoru o Zapadnom Balkanu, dodaje se, ministri i državni sekretari nameravaju da se fokusiraju na situaciju u Bosni i Hercegovini i na odnose Srbije i Kosova.

Osim o Zapadnom Balkanu, na sednici Saveta za spoljne poslove razgovaraće se i o bezbednosnoj i humanitarnoj situaciji u regionu Sahela, kao i drugim pitanjima poput Belorusije, energetske krize, situacije u Sudanu i Etiopiji, Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare