Statutarna komisija DS poništila odluku o raspuštanju Omladine demokrata

Statutarna komisija DS poništila odluku o raspuštanju Omladine demokrata

Statutarna komisija Demokratske stranke poništila je odluku o raspuštanju Omladine demokrata. Tu odluku prethodno je doneo Izvršni odbor DS.

Kako piše “Blic”, od devet istaknutih pravnika u Statutarnoj komisiji DS, osam je glasalo protiv odluke Izvršnog odbora, a samo jedan član tog tela “za”.

– Verovali smo da smo u pravu i to smo i dokazali – izjavio je za “Blic” Aleksandar Pavić, predsednik Omladine.

On se, takođe, oglasio i na Tviteru:

– Možete da nas raspustite, ali ne i da nas raspustite… Omladina DS, potvrđeno pred organima stranke postoji – napisao je Pavić nakon što je odluka doneta.

Odluka IO DS o raspuštanju omladine podigla je dosta bure u javnosti, a omladinci su nakon toga blokirali centralu stranke, gde ih je sledećeg dana posetio i sa njima razgovarao Zoran Lutovac.

Statutarna komisija DS poništila odluku o raspuštanju Omladine demokrata
Printscreen

Zamenik predsednika DS Saša Paunović tada je izjavio da je Omladina raspuštena i da ne predstavlja nikog osim same sebe.

Odlukom Statutarne komisije i Gradski odbor Beograd i pet odbora iz Beograda su vraćeni u redovno pravno stanje, što predstavlja još jedan u nizu poraza Zorana Lutovca, koji bezuspešno pokušava da sačuva Demokratsku stranku u posedu Dragana Đilasa.

Blic, Novinar.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare