Tači: Hoti ne može da predstavlja ni svoje selo

Tači: Hoti ne može da predstavlja ni svoje selo

Dok je kosovski predsednik Hašim Tači ispitivan u tužilaštvu u Hagu, premijer Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vućić fotografisali su se u Briselu, čime su i formalno potvrdili da obnavljaju dijalog Beograda i Prištine.

Prvi put od sastajanja predstavnika Beograda i Prištine 2013. godine, u Briselu nije bilo Hašima Tačija.

Ta činjenica nije ga ostavila ravnodušnim, pa je iz njegovog kabineta upućena kritika Avdulahu Hotiju da je na dijalog otišao bez konsultacija, bez koordinacije i platforme.

Tačijev savetnik Adilj Behramaj, rekao je da za razliku od priprema za otkazani sastanak u Vašingtonu, Avdulah Hoti ovog puta nije ni pokušavao da se sastane sa kosovskim predsednikom.

Tači: Hoti ne može da predstavlja ni svoje selo
Printscreen

– Znate li zašto je Avdullah Hoti otišao u Brisel i šta tamo traži? Bez mandata skupštine. Bez jedinstva i političkog konsenzusa. Nema platforme za dijalog. Bez javne transparentnosti. Bez grupe eksperata. Bez koordinacije i saglasnosti vodećih partnera. Avdulah Hoti ne može da zastupa ni DSK, a kamoli Kosovo. On ne može da predstavlja ni svoje selo! Na dan kada je predsednik zemlje saslušan o klevetama srpskog režima, Avdulah Hoti je odlučio da pozdravi Vučića u Briselu – rekao je Tačijev savetnik.

Avdulah Hoti je kratko iz Brisela odgovorio i rekao da predstavlja Prištinu i da se dogovarao sa koalicionim partnerima.

– Zastupam Kosovo u razgovorima sa koalicionim partnerima, obaveštavajucći celokupni politički spektar na Kosovu – ponovio je Hoti.

Prvi potpredsednik kosovske vlade Besnik Tahiri iz Alijanse za budućnost, kaže da u svakom trenutku kada su napuštali pregovarački sto, „Kosovo je bilo na gubitku“.

– Takođe, svi oni koji dišu i misle kao Albanci, sa legitimnim predstavnikom ovog naroda su koji je u Briselu, tj. sa Avdulahom Hotijem – napisao je Tahiri.

RTS, Vesti online

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare